ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υπ. Εξωτερικών: Προτείνει ενεργειακό διάδρομο βορρά- νότου στην ΕΕ

00:01 - 15 Μαϊ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υπ. Εξωτερικών: Προτείνει ενεργειακό διάδρομο βορρά- νότου στην ΕΕ
Την ελληνική πρόταση για έναν κάθετο ενεργειακό διάδρομο, που θα συνδέει τη Νότια προς τη Βόρεια Ευρώπη και θα παρέχει ενεργειακή ασφάλεια πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας, κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μίχαλος, ο οποίος μίλησε στο "14ο Φόρουμ της Ντόχας" που είχε ως αντικείμενο, μεταξύ άλλων, θέματα διεθνούς συνεργασίας στους τομείς του εμπορίου, της ενέργειας και της ανάπτυξης.

Ειδικότερα, ο κ. Μίχαλος επισήμανε ότι το Κατάρ μπορεί σίγουρα να είναι μέρος αυτού του νέου ενεργειακού άξονα. "Ελλάδα και Κατάρ έχουν ήδη αποδείξει ότι οι άριστες σχέσεις μπορούν να εξελιχθούν σε εξίσου εξαιρετικές επιχειρηματικές σχέσεις. Επιχειρήσεις και επενδύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις χώρες του Κόλπου αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Μπορούν και ταχύτερα", τόνισε από το βήμα του Συνεδρίου.

energia140514

Ο ίδιος σημείωσε ότι στον αραβικό κόσμο, και ειδικότερα στο Κατάρ, η Ελλάδα βλέπει έναν αξιόπιστο φίλο και ένα σημαντικό στρατηγικό εταίρο για την οικοδόμηση μακροχρόνιας συνεργασίας.

 

"Μετά από ένα ευρύ πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε κάθε τομέα, η Ελλάδα είναι πλέον ισχυρότερη, πιο ανταγωνιστική και σε καλύτερη θέση να παίξει τον ρόλο της στην προώθηση του διαλόγου με βάση και τους ιστορικούς δεσμούς της με τον αραβικό κόσμο, τους λαούς της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι πρόθυμη να εργασθεί σκληρά και να συμβάλει στην επίτευξη λύσεων για τη σταθερότητα και την ευημερία όλης της περιοχής", υπογράμμισε ο κ. Μίχαλος, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών του Κατάρ, Dr. Khalid Bin Mohammed Al Attiyah, του Πρωθυπουργού, Sheikh Abdullah Bin Nasser Bin Khalifa Al-Thani, του Αντιπροέδρου της Αργεντινής, Amado Boudou, του τ. Πρωθυπουργού της Αλβανίας, Rexhep Qemal Meidani, και του τ. Πρωθυπουργού της Γαλλίας, Dominique de Villepin.

ener140514

Στο περιθώριο του Φόρουμ ο κ. Μίχαλος συναντήθηκε με τον Καταρινό Αναπληρωτή ΥΠΕΞ, Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al Thani, τον Καταρινό Υφυπουργό Οικονομίας και Εμπορίου, Mr. Sultan Al Khater, υψηλόβαθμα στελέχη του κρατικού επενδυτικού ταμείου Qatar Investment Authority καθώς και εκπροσώπους του επενδυτικού βραχίονα του Κατάρ στο Real Estate, Qatari Diar .

 

Συμμετείχε, επίσης, σε δείπνο με εκπροσώπους της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας στο Κατάρ με τους οποίους αντάλλαξαν απόψεις με στόχο την συμμετοχή περισσότερων ελληνικών εταιρειών σε έργα που υλοποιεί ή έχει ανακοινώσει το Κατάρ για την ανάπτυξη των υποδομών της χώρας, καθώς και την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών από ελληνικές εταιρείες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.