ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στήριξη των βιομηχανιών φωτοβολταϊκών της Πάτρας ζητεί από το ΥΠΑΝ η Περιφέρεια

14:26 - 02 Οκτ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στήριξη των βιομηχανιών φωτοβολταϊκών της Πάτρας ζητεί από το ΥΠΑΝ η Περιφέρεια
Έμπρακτη στήριξη των Φωτοβολταϊκών Εργοστασίων της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ζητά ο Απ. Κατσιφάρας με επιστολή του στον Ν. Δένδια.

Την έμπρακτη στήριξη της συνέχισης λειτουργίας των Ελληνικών Φωτοβολταϊκών Εργοστασίων της ΒΙ.ΠΕ. Πατρών, ζητά με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νίκο Δένδια και τον Υφυπουργό Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Όπως σημειώνει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης, «δυστυχώς, η οικονομική κρίση, η κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος, η συνεχιζόμενη ύφεση, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, και οι συνεχείς αλλαγές πολιτικής της χώρας σε σχέση με την αγορά των φωτοβολταϊκών, έχουν ανατρέψει πλήρως τους όρους και έχουν δημιουργήσει μια ιδιαίτερα δυσχερή πραγματικότητα για τα εργοστάσια αυτά».
Και συμπληρώνει ο κ. Κατσιφάρας πως από τη στιγμή που ο στόχος για την ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, είναι από τους πρωταρχικούς στόχους της Στρατηγικής «Ευρώπη 2020» για την έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη, ενώ ξεκινά και η νέα προγραμματική περίοδος, τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για τη στήριξη αυτών των εργοστασίων και των θέσεων εργασίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.