ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μανιάτης: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση επενδύοντας και στον ορυκτό της πλούτο

15:40 - 08 Οκτ 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μανιάτης: Η Ελλάδα ξεπερνά την κρίση επενδύοντας και στον ορυκτό της πλούτο
«Η Ελλάδα αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική της θέση, καθίσταται πλέον ένας σημαντικός ενεργειακός κόμβος στην περιοχή της νοτιοανατολικής Μεσογείου» ανέφερε σήμερα ενημερώνοντας διπλωματικές αντιπροσωπείες, ο Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης.

Ο υπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα ξεπερνά την οικονομική κρίση και αλλάζει σελίδα, με ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που μεταξύ άλλων επενδύει και στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου.
Η Ελλάδα προωθεί έργα που θωρακίζουν ενεργειακά την Ε.Ε., υπογράμμισε και υπενθύμισε τα 12 έργα στους τομείς του Φυσικού Αερίου και του Ηλεκτρισμού, που ενέταξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον κατάλογο των έργων Κοινού Ενδιαφέροντος.
Αναφερόμενος στον αγωγό TAP είπε ότι είναι ένα από τα σπουδαιότερα έργα και επεσήμανε τη σπουδαιότητα του Ελληνοβουλγαρικού αγωγού IGB, αλλά και τον EastMed που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Κύπρου.
Ενημέρωσε τους πρέσβεις ότι αναμένεται να δημοσιευθούν το επόμενο διάστημα οι δύο Διεθνείς προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων, για τις 20 περιοχές σε Ιόνιο και Κρήτη καθώς και για τα 3 χερσαία «οικόπεδα» σε Άρτα-Πρέβεζα, Αιτωλοακαρνανία και Δυτική Πελοπόννησο.
Ο κ. Μανιάτης δήλωσε ότι ζήτησε τα συνδρομή των ξένων διπλωματών να ενημερώσουν τις κυβερνήσεις τους και τις εταιρίες του ενεργειακού κλάδου ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα εκδηλωθεί σημαντικό ενδιαφέρον, από μεγάλες και μεσαίες διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.