ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Deal 34,6 δισ. δολ. στην ενέργεια: Η Halliburton εξαγοράζει την Baker Hughes

15:39 - 17 Νοε 2014 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Deal 34,6 δισ. δολ. στην ενέργεια: Η Halliburton εξαγοράζει την Baker Hughes
Deal 34,65 δισ. δολλαρίων έκλεισε στον ενεργειακό κλάδο, με την Halliburton, τη δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών στον χώρο του πετρελαίου, να εξαγοράζει την βασική της ανταγωνίστρια, το νούμερο τρία του κλάδου, την Baker Hughes.

Η συμφωνία αυτή αλλάζει τα δεδομένα στον διεθνή ενεργειακό κλάδο και δείχνει πως η πτωτική πορεία στην τιμή του πετρελαίου διαμορφώνει τα δεδομένα του χώρου.

 

Οι μέτοχοι της Baker Hughes θα λάβουν 1,12 μετοχή της Halliburton και 19 δολ. σε μετρητά για κάθε μετοχή που κατέχουν, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν σήμερα οι δύο εταιρείες.

 

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η μετοχή της Baker Hughes αποτιμάται στα 78,62 δολ.

 

Η Halliburton εκμηδενίζει έτσι έναν από τους βασικούς της ανταγωνιστές, επεκτείνοντας το χαρτοφυλάκιό της και την παγκόσμια εμβέλειά της που η πτωτική πορεία της τιμής του μαύρου χρυσού βυθίζει τον ευρύτερο κλάδο, σύμφωνα με το Bloomberg. Η συγχωνευμένη εταιρεία θα είναι λίγο μεγαλύτερη από τη μισή βασική της ανταγωνίστρια Schlumberger Ltd.

 

Το deal εγκρίθηκε ομόφωνα από τα διοικητικά συμβούλια και των δύο επιχειρήσεων, αλλά ενδεχομένως να αντιμετωπίσει εμπόδια από τις αντιμονοπωλιακές αρχές, ειδικά για περιοχές στη Βόρεια Αμερική, όπου οι εργασίες των δύο εταιρειών επικαλύπτονταν. Η Halliburton αναφέρει μάλιστα στην σχετική ανακοίνωση πως η συμφωνία αναμένεται να δημιουργήσει ετήσιες συνέργειες κόστους ύψους 2 δισ. δολ.

 

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του νεοσύστατου ομίλου θα παραμείνει ο Dave Lesar.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.