ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσφορά της Energean για έρευνα υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα

15:39 - 06 Φεβ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Προσφορά για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στη δυτική Ελλάδα υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Energean Oil & Gas, στα πλαίσια του διεθνούς διαγωνισμού που προκήρυξε η ελληνική κυβέρνηση.

Η προσφορά αφορά στις περιοχές «Άρτα/Πρέβεζα», έκτασης 4.762,9 τ.χλμ., και «Αιτωλοακαρνανία», έκτασης 4.360,3 τ.χλμ, ενώ «αντανακλά στις εκτιμήσεις της Energean για τις προοπτικές εντοπισμού και αξιοποίησης του δυναμικού υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, καθώς οι δύο περιοχές αποτελούν φυσική γεωλογική συνέχεια των Ιωαννίνων και του Κατακόλου», σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η προσφορά αποτελεί ένα έμπρακτο δείγμα στήριξης της προσπάθειας της ελληνικής κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας σε τροχιά ανάπτυξης, όπως τονίζει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

 

«Η συμμετοχή της Energean στον διαγωνισμό αποτελεί εγγύηση για την έρευνα και εκμετάλλευση του όποιου δυναμικού υδρογονανθράκων στις περιοχές της Άρτας/Πρέβεζας και της Αιτωλοακαρνανίας, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών με απόλυτη προστασία του περιβάλλοντος και της τουριστικής δραστηριότητας.

 

Ταυτόχρονα, η παρουσία του αμερικανικού επενδυτικού fund ‘Third Point’, το οποίο διαχειρίζεται κεφάλαια άνω των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως και συμμετέχει στρατηγικά στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας μας, αναδεικνύει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις αναπτυξιακές προοπτικές του εγχώριου τομέα υδρογονανθράκων και της ελληνικής οικονομίας, γενικότερα», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Energean Oil & Gas κ. Μαθιός Ρήγας.

 

Μάλιστα, πρόσθεσε: «Συνιστά, δε, και μία απόδειξη ότι η Ελλάδα, μπορεί να προσελκύσει μεγάλους επενδυτές, ακόμη και με ένα διεθνές περιβάλλον αρνητικό λόγω της μεγάλης πτώσης των τιμών πετρελαίου, εφόσον προσφέρει σταθερότητα στο θεσμικό και φορολογικό πλαίσιο, συνέπεια και συνέχεια στις αποφάσεις του ελληνικού Κράτους και, βεβαίως, αξιόπιστους επιχειρηματικούς συνεργάτες», πρόσθεσε.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.