ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοινοπρακτικό 800 εκατ. δολ. για τα ΕΛΠΕ

15:55 - 28 Νοε 2006 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τη διοργάνωση κοινοπρακτικού δανείου 800 εκατ. δολαρίων στις Alpha Bank, Bank of America Securities Limited (Co-ordinator, Bookrunner και Agent), BNP Paribas (Bookrunner και Documentation Agent), Calyon (Bookrunner), EFG Telesis Finance, HSBC Bank (Bookrunner) και Εθνική Τράπεζα ανέθεσε η Ελληνικά Πετρέλαια.

Η διάρκεια του δανείου θα είναι 5 έτη με δυνατότητα παράτασης για δύο επιπλέον έτη. Το προϊόν του δανείου θα χρησιμοποιηθεί για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την αναχρηματοδότηση υπάρχοντος τραπεζικού δανεισμού του ομίλου.

Το δάνειο θα συναφθεί από την πρόσφατα ιδρυθείσα εταιρεία του ομίλου Hellenic Petroleum Finance plc με έδρα το Λονδίνο και θα φέρει την εγγύηση της Ελληνικά Πετρέλαια. Η σύναψη του δανείου αποτελεί μέρος της συνεχιζόμενης αναδιοργάνωσης των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του ομίλου με σκοπό την κεντρική διαχείριση και την αποτελεσματικότερη λειτουργία των δραστηριοτήτων χρηματοδότησης, διαχείρισης ρευστότητας και διαχείρισης συναλλαγματικού και επιτοκιακού κινδύνου.

Προκειμένου να επικοινωνήσει περαιτέρω τη στρατηγική της στις διεθνείς χρηματαγορές και να ενδυναμώσει τις σχέσεις και τη συνεργασία της με διεθνείς και τοπικές τράπεζες, η Ελληνικά Πετρέλαια έχει προγραμματίσει, στα πλαίσια της διοργάνωσης του δανείου, παρουσιάσεις σε συμμετέχουσες τράπεζες στο Λονδίνο και την Αθήνα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.