ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα στοιχεία για τους υδρογονάνθρακες παρέδωσε η Energean στο Δημόσιο

12:22 - 05 Αυγ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέα στοιχεία για τους υδρογονάνθρακες παρέδωσε η Energean στο Δημόσιο
Νέα στοιχεία για τους υδρογονάνθρακες που υπάρχουν στη χώρα παρέδωσε η Energean Oil & Gas στο ελληνικό Δημόσιο την Δευτέρα 3 Αυγούστου, στα πλαίσια της υποχρέωσής της που προβλέπεται από την σύμβαση παραχώρησης της Περιοχής Εκμετάλλευσης του Πρίνου, της μοναδικής περιοχής από την οποία παράγεται σήμερα πετρέλαιο στην Ελλάδα.

Τα σχετικά στοιχεία που αντλήθηκαν από τις σεισμικές έρευνες τριών διαστάσεων (3D) οι οποίες διεξήχθησαν στον Πρίνο από τις 14 Ιουνίου ως τις 7 Ιουλίου παρέδωσε η εταιρεία στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, παραδόθηκαν όλοι οι φορείς καταγραφής σεισμικών δεδομένων με πρωτογενή στοιχεία, τα οποία αντλήθηκαν από περιοχές συνολικής έκτασης 340 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

H Energean, σύμφωνα με τη διεθνή πρακτική, έχει ήδη προσφέρει προς την παραχωρησιούχο κοινοπραξία του Θρακικού Πελάγους STPC (Calfrac - Ελληνικά Πετρέλαια), όλα τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από περιοχές οι οποίες εντάσσονται στην ανενεργό εδώ και δεκαετίες συγκεκριμένη παραχώρηση.

Με την ερμηνεία των σεισμικών δεδομένων, η Energean αποσκοπεί στη βέλτιστη εκτέλεση του γεωτρητικού προγράμματος, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς και τον εντοπισμό πιθανών νέων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων εντός της παραχώρησης του Πρίνου.

Υπενθυμίζεται ότι οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες ήταν οι πρώτες που διενεργήθηκαν στο Αιγαίο από το 1997, υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος της Energean Oil & Gas για την περίοδο 2013-2020, όπως αυτό έχει εγκριθεί από το Ελληνικό Δημόσιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.