ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΠΕΚ: Αυξάνονται οι πιέσεις για έκτακτη συνεδρίαση

10:19 - 26 Αυγ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΟΠΕΚ: Αυξάνονται οι πιέσεις για έκτακτη συνεδρίαση
Ειδικοί αναλυτές της αγοράς πετρελαίου εξακολουθούν να βλέπουν δυσκολίες στην πραγματοποίηση κάποιας έκτακτης συνεδρίασης.  

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Bijan Zanganeh, πιέζει για έκτακτο meeting του ΟΠΕΚ καθώς εκτιμά ότι θα είναι πολύ αποτελεσματικό στο να φέρει τη σταθεροποίηση των τιμών του μαύρου χρυσού.

Τις τελευταίες εβδομάδες το πετρέλαιο έχει σημειώσει ιδιαίτερα μεγάλες απώλειες και ο ΟΠΕΚ, ο οποίος δεν έχει συνεδριάσει από τις 4 Δεκεμβρίου θα μπορούσε να το πράξει αν συμφωνήσει η πλειοψηφία από τα 12 μέλη που απαρτίζουν το καρτέλ. Όμως, η Σαουδική Αραβία δεν έχει πρόθεση για κάποιο meeting και αυτό δυσκολεύει πολύ τις όποιες προσπάθειες.

Πριν από λίγες εβδομάδες, ήταν η Αλγερία αυτή που είχε ζητήσει έκτακτη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ αλλά και πάλι δεν υπήρξε συμφωνία για κάτι τέτοιο. Ειδικοί αναλυτές της αγοράς πετρελαίου εξακολουθούν να βλέπουν δυσκολίες στην πραγματοποίηση κάποιας έκτακτης συνεδρίασης, αλλά πλέον διαβλέπουν ότι ακόμα και η Σαουδική Αραβία αισθάνεται τον «πόνο» από τις χαμηλές τιμές πετρελαίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:49 - 26 Αυγ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.