ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των ΕΛΠΕ κατά της Energean Oil & Gas

17:21 - 14 Σεπ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των ΕΛΠΕ κατά της Energean Oil & Gas
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά της Energean Oil & Gas, με αφορμή τη διενέργεια σεισμικών ερευνών στη Λεκάνη του Πρίνου.

Συγκεκριμένα, με την 7642/2015 απόφασή του το Δικαστήριο απέρριψε τις αιτήσεις με τις οποίες τα Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ -0,59% ζητούσαν να απαγορευθεί η συνέχιση των ερευνών, η επεξεργασία και διάθεση των στοιχείων που συλλέχθηκαν, η κατάσχεσή τους καθώς και να απειληθεί με χρηματική ποινή η Energean.

Το Δικαστήριο, δεχόμενο στην ουσία τους το σύνολο των ισχυρισμών και επιχειρημάτων της Energean, μεταξύ άλλων επισημαίνει ότι τα δεδομένα που αφορούσαν τόσο την περιοχή του Πρίνου όσο και τμήμα της όμορης περιοχής του Θρακικού Πελάγους, έχουν ήδη παραδοθεί στο ελληνικό Δημόσιο, ενώ εκείνα που αφορούν το Θρακικό Πέλαγος έχουν προσφερθεί στην ανάδοχο κοινοπραξία, όπως εξαρχής είχε γνωστοποιήσει ότι θα πράξει η Energean.

Επίσης το Δικαστήριο επισημαίνει ότι η Calfrac, η οποία πλειοψηφεί στην κοινοπραξία του Θρακικού Πελάγους, ουδέποτε αντέδρασε στη διενέργεια των ερευνών της Energean, ούτε συναίνεσε στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των Ελληνικών Πετρελαίων, εκτιμώντας ότι αυτό συνέβη καθώς είναι σύνηθες στη διεθνή πρακτική να γίνεται αποδεκτή η επέκταση των σεισμικών ερευνών και σε τμήματα όμορων συμβατικών περιοχών, όπως προκύπτει άλλωστε και από σχετική γνωμάτευση του καθηγητή Γεωφυσικής κ. Νικολάου Βούλγαρη, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.