ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πράσινο φως για την Πτολεμαΐδα 5

13:02 - 17 Σεπ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πράσινο φως για την Πτολεμαΐδα 5
Την άμεση έναρξη υλοποίησης της λιγνιτικής μονάδας Πτολεμαΐδα 5 της ΔΕΗ σηματοδοτεί η κατάθεση εγγυητικής επιστολής απο την ανάδοχη κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του reporter.gr, η κοινοπραξία κατέθεσε σήμερα το πρωί στη ΔΕΗ εγγυητικές επιστολές απο τρεις τράπεζες συνολικού ύψους 226.770.897.088 ευρώ. Μετά απο αυτό η ΔΕΗ με βάση τη σύμβαση που εχει υπογράψει θα πρέπει σε διάστημα μιας εβδομαδας να καταθέσει προκαταβολή ύψους 200 εκατ. ευρώ προκειμένου να ξεκλειδώσει η χρηματοδότηση του έργου που αποτέλεσε και το μεγαλο αγκάθι στην διαδικασία υλοποίησης του.

Η μονάδα της Πτολεμαδας 5 συνολικού προυπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση της ΔΕΗ μέχρι σήμερα και μια απο τις μεγαλύτερες βιομηχανικές επενδύσεις της χώρας.

Το έργο κατάφερε να διασφαλίσει τον Μάρτιο του 2013 χρηματοδότηση απο κοινό πρακτικό σχήμα ξένων τραπεζών ύψους 700 εκατ. ευρώ, υπό την ομπρέλα της ΕΤΕπ και την κάλυψη του Οργανισμού Εξαγωγικών Πιστώσεων Euler Hermes της Γερμανίας.

Η ισχύς της μονάδας προβλέπεται στα 660 MW, ενώ θα παράγει και 140 MW θερμικής ισχύος για την τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας.

Κατα τη διαδικασία κατασκευής της θα απασχοληθούν περί τα 3000 άτομα ενώ με την λειτουργία της η απασχόληση του μόνιμου προσωπικού θα ξεπερνάει τα 250 άτομα.

X.Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.