ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Π.Νίκου (Volterra): Έχουμε μέλλον για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας

15:36 - 24 Σεπ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Π.Νίκου (Volterra): Έχουμε μέλλον για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας
Ο δρόμος για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας είναι ακόμα μακρύς, εκτιμά ο Παναγιώτης Νίκου, Γενικός Διευθυντής της νέας εταιρίας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, Volterra, τονίζοντας ότι στόχος είναι να υπάρξει μια υγιής εξέλιξη των κανόνων που δίνουν ευκαιρίες στους καταναλωτές να επιλέγουν με τα δικά τους κριτήρια τον προμηθευτή τους.

«Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε το ζεστό νερό, -σημειώνει, χαρακτηριστικά. Υπάρχουν, ήδη, κανονισμοί, οδηγίες και μέτρα που εφαρμόζονται στις χώρες τις Ε.Ε. Αυτό είναι το πλαίσιο και η βάση εξέλιξης της λιανικής αγοράς. Η χώρα μας έχει κάνει βήματα στην κατεύθυνση αυτή θα πρέπει όμως να κάνει πολλά ακόμη. Η εφαρμογή του ΝΟΜΕ θα ήταν ένα καλό πρώτο βήμα. Oι λύσεις και οι εφαρμογές άπτονται πολιτικών αποφάσεων. Επίσης, η εφαρμογή και υιοθέτηση του χρηματιστηρίου ενέργειας θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση της ενοποίησης των αγορών ενέργειας με άμεση ωφέλεια του τελικού καταναλωτή», ανέφερε.

Ενδιαφέρον, έχει, πάντως, να δούμε πως θα ξεπερασθεί το μονοπώλιο της ΔΕΗ, η οποία κατέχει σήμερα το 97% της λιανικής στην Ελλάδα. Αρκετές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, περιμένουν να δουν τι θα προκύψει από τις εκλογές, ώστε να οργανώσουν τη στρατηγική τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:53 - 24 Σεπ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.