ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στο κτίριο Atrina

18:59 - 14 Οκτ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Η ΔΕΗ κατέβασε το διακόπτη στο κτίριο Atrina
Στην τρίτη κατά σειρά διακοπή της ηλεκτροδότησης του κτιριακού συγκροτήματος ATRINA στο Μαρούσι προχώρησε σήμερα η ΔΕΗ για ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω του 1,5 εκατ. ευρώ.

Το κτίριο στεγάζει μεταξύ άλλων και τις διευθύνσεις ο ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Κ.Ε.ΜΕ.ΕΠ.) και το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π) του υπουργείου Οικονομικών και είχε απασχολήσει την επικαιρότητα για πρώτη φορά πέρυσι τον Οκτώβριο (9/10/2014) όταν τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ μετά από εντολή της ΔΕΗ κατέβασαν το διακόπτη για ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 1.336.745 ευρώ. Η επανασύνδεση έγινε μέσα σε δύο ώρες λόγω του προβλήματος που δημιουργήθηκε στις δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και αφού καταβλήθηκε ένα συμβολικό σε σχέση με το ύψος της οφειλής ποσό, 50.00 ευρώ, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να βρουν μα κοινά αποδεκτή λύση.

Στη συνέχεια, η διαχείριση του κτιρίου κατέβαλλε τμηματική συνολικό ποσό ύψους 200.000 ευρώ και μπήκε στο καθεστώς των διακανονισμών για την αποπληρωμή της ληξιπρόθεσμης οφειλής που στο τέλος Νοεμβρίου του 2014 ανέρχονταν στα 1.276.476 ευρώ, σε 36 δόσεις. Εκτοτε όμως δεν κατέβαλε καμία από τις δόσεις της ρύθμισης, αλλά ούτε και τους τρέχοντες λογαριασμούς των επόμενων μηνών με αποτέλεσμα στις 22 Απριλίου η ΔΕΗ να προχωρήσει εκ νέου στη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Το ρεύμα επανασυνδέθηκε μετά από μία ημέρα και αφού η διαχείριση κατέβαλε ποσό 120.000 ευρώ και δεσμεύτηκε εκ νέου για την διευθέτηση της οφειλής.

Η ΔΕΗ όμως δεν είδε από τότε, ούτε μία εξόφληση του ρυθμιζόμενου ποσού ούτε βέβαια των τρέχοντων λογαριασμών, με αποτέλεσμα να ενημερώσει από τις 6 Μαίου 2015 την Γενική Γραμματεία Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών για την συσσώρευση της οφειλής σημειώνοντας την επιτακτική ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Στις 19 Ιουλίου 2015 η ΔΕΗ έστειλε και νέα επιστολή με την οποία δίνονταν προθεσμία έως και τις 3 Ιουλίου 2015 για να διευθετηθεί το θέμα της οφειλής, διαφορετικά θα προχωρούσε στην διακοπή της ηλεκτροδότησης χωρίς άλλη προειδοποίηση.

Λόγω της μεσολάβησης των capital controls τον Ιούλιο η ΔΕΗ δεν προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότηση, ενώ σε επικοινωνία που είχε με την Διαχείριση ενημερώθηκε για την τοποθέτηση προσωρινού Διαχειριστή που θα ασχοληθεί με το θέμα. Τελικά από τις 23 Απριλίου που η διαχείριση του κτιρίου κατέβαλε το ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να επανασυνδεθεί το ρεύμα η ΔΕΗ δεν ξαναείδε εξόφληση αλλά την ληξιπρόθεσμη οφειλή να φτάνει σε 1.505.465 ευρώ στις 29 Σεπτεμβρίου η οποία στις 2 Νοεμβρίου αναμένεται να ανέλθει σε 1.558.437 ευρώ.

Μετά από αυτό, η ΔΕΗ έδωσε σήμερα νέα εντολή στον ΔΕΔΔΗΕ για απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου, με αποτέλεσμα να αρμόδια συνεργεία να κατεβάσουν για μια ακόμη φορά το διακόπτη. Το κτιριακό συγκρότημα ATRINA που βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας 32 στο Μαρούσι, ηλεκτροδοτείται από μια παροχή Μέσης Τάσης, από την οποία μέσω πιστοποιημένων ενδιαμέσων μετρήσεων, ηλεκτροδοτούνται ως τελικοί καταναλωτές, μεταξύ των οποίων και οι δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών.

Η διαχείριση του υπόψη ακινήτου είχε παραδοθεί από την «ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ- ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.» και ενώ είχε υπογραφεί σχετικό πρωτόκολλο παράδοσης μεταξύ αυτής και των συνιδιοκτητών, δεν είχε προχωρήσει η συμβολαιοποίησή του νέου πελάτη λόγω ύπαρξης ληξιπρόθεσμων οφειλών που τον αφορούσαν από το 2012 μέχρι και τον Απρίλιο του 2013, ύψους 695 χιλιάδων ευρώ περίπου.

Χ.Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.