ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην αγορά ενέργειας τα ΕΛΤΑ

12:05 - 23 Οκτ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Στην αγορά ενέργειας τα ΕΛΤΑ
Την είσοδό τους στην αγορά εναλλακτικών παρόχων ενέργειας ανακοίνωσαν τα ΕΛΤΑ.

Σε μια προσπάθεια αναζήτησης επιπλέον πηγών εσόδων, τα ΕΛΤΑ έλαβαν την απόφαση να αξιοποιήσουν το δίκτυο των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων για την παροχή υπηρεσιών εναλλακτικού παρόχου ενέργειας - ηλεκτρισμού, όπως ανακοινωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Μελαχροινός. Εντός του Νοεμβρίου θα κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας ο σχετικός φάκελος των ΕΛΤΑ για την αδειοδότηση, ώστε η έγκριση να έχει έρθει μέχρι τα τέλη του ίδιου μήνα. Στόχος της εταιρείας είναι να μπει στην ελληνική αγορά ενέργειας μέσα στο Δεκέμβριο.
Η παρέμβαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων, τα οποία θα αξιοποιήσουν την υφιστάμενη υποδομή του δικτύου των 1.500 καταστημάτων και ταχυδρομικών πρακτορείων, θα λειτουργήσει προς όφελος των καταναλωτών, όπως υποστήριξε ο κ. Μελαχροινός. Παράλληλα ο κ. Μελαχροινός δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι τα ΕΛΤΑ, στη δραστηριότητά τους του εναλλακτικού παρόχου ενέργειας, θα παρέχουν ενιαίο τιμολόγιο, σε ολόκληρη την επικράτεια, λειτουργώντας στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.
Ο κ. Μελαχροινός απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις τιμές πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας από τα ΕΛΤΑ, διευκρίνισε πως, αν και είναι ακόμη νωρίς να ανακοινωθεί το σχετικό τιμολόγιο, τα ΕΛΤΑ θα κινηθούν με ενιαία τιμή και με στόχο αυτή να είναι συμφέρουσα για τους πελάτες τους.
Ο κ. Μελαχροινός, άσκησε κριτική στην Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων, η οποία ρυθμίζει την συγκεκριμένη αγορά. «Έχουμε ρυθμιστική αρχή που ασχολείται μόνο με το outpout των δικών μας υπηρεσιών. Με το input των εναλλακτικών μέχρι σήμερα δεν έχει ασχοληθεί. Ελπίζω ότι στο μέλλον θα ασχοληθεί. Δηλαδή με τον τρόπο παραγωγής τους δικού τους προϊόντος, εργασιακές σχέσεις, απολαβές, ταμεία, χρόνους, όλο αυτό είναι γκρίζα ζώνη» είπε ο κ. Μελαχροινός. Ακόμη, σημείωσε ότι τα ΕΛΤΑ έχουν προσφύγει κατά της ΕΕΤΤ στα δικαστήρια σχετικά με απόφασή της σε διαγωνισμό διανομής επιστολικού ταχυδρομείου της ΕΥΔΑΠ. «Δεν αλλοιώνουμε τον ανταγωνισμό ούτε κάνουμε κατάχρηση της θέσης μας» είπε. «Δεδομένου ότι και οι ρυθμιστικές αρχές περνούν τις δικές τους παιδικές ασθένειες και ως η μεγαλύτερη εταιρία της αγοράς επιδεικνύουμε σημαντική ανοχή μέχρι σήμερα» σχολίασε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.