ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μειωμένες οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ

12:57 - 04 Νοε 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μειωμένες οι οφειλές των καταναλωτών προς τη ΔΕΗ
Περιορίστηκαν από 2,5 εκατ. σε 2,1 εκατ. οι καταναλωτές που καθυστερούν ή αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος τις τελευταίες εβδομάδες.

Το πρόγραμμα διακανονισμών, που τέθηκε σε εφαρμογή το καλοκαίρι και έδωσε την ευκαιρία σε καταναλωτές με ληξιπρόθεσμες οφειλές να τακτοποιήσουν σε δόσεις το χρέος τους αλλά και η επιθετική πολιτική που εφαρμόζει η διοίκηση της ΔΕΗ, επιστρατεύοντας και το «όπλο» των αποκοπών φαίνεται ότι είχαν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Μπορεί ο αριθμός των οφειλετών να έχει περιοριστεί το τελευταίο διάστημα ωστόσο έχει παρουσιάσει σημαντική αύξηση σε σχέση με τον περασμένο Μάρτιο, γεγονός το οποίο αποδίδεται κυρίως στην επιβολή των capital controls. Συγκεκριμένα από 1,9 δισ. ευρώ που ήταν το σύνολο των οφειλών προς τη ΔΕΗ τον περασμένο Μάρτιο, αυτές αγγίζουν σήμερα τα 2,2 δισ. ευρώ. Η ΓΕΝΟΠ από την πλευρά της κάνει λόγο για οφειλές ύψους 2,5 δισ. ευρώ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης του μητρώου των καταναλωτών που τροφοδοτούνται με το μειωμένο αγροτικό τιμολόγιο, ούτως ώστε όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, να επανέλθουν στις κανονικές χρεώσεις που ισχύουν για τους λοιπούς καταναλωτές, σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκη. Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τους βιομηχανικούς καταναλωτές για την υπογραφή εξατομικευμένων συμβάσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.