ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Ξεκινά διακοπές ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές

09:30 - 05 Νοε 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Ξεκινά διακοπές ρεύματος σε 50.000 καταναλωτές
Μπαράζ διακοπών ρεύματος σε όλη τη χώρα ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα ο ΔΕΔΔΗΕ με εντολή της ΔΕΗ.

Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει αποστείλει ήδη στον Διαχειριστή Δικτύου εντολές για την διακοπή ρεύματος σε 50.000 οφειλέτες σε όλη τη χώρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσει και δεύτερος κατάλογος οφειλετών. Πρόκειται για καταναλωτές με απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος που εντοπίστηκαν από το νέο πληροφοριακό σύστημα που έχει θέσει σε ισχύ από τον Αύγουστο η ΔΕΗ στο πλαίσιο της προσπάθειας για βελτίωση της εισπραξιμότητας και ανακοπής του ρυθμού αύξησης των ανεξόφλητων οφειλών που έχουν εκτοξευθεί στα 2,2 δισ. ευρώ.

Στο ίδιο πλαίσιο, η διοίκηση της ΔΕΗ εμφανίζεται για πρώτη φορά αποφασισμένη να κατεβάσει το διακόπτη και στη Λάρκο, οι ανεξόφλητες οφειλές της οποίας έχουν ξεπεράσει τα 200 εκατ. ευρώ και τρέχουν με 5,5 εκατ. ευρώ το μήνα. <Δεν μπορεί η Λάρκο να καταναλώνει και να μην πληρώνει> δήλωσε σχετικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Μανώλης Παναγϊωτάκης, ενώ επεσήμανε την ανάγκη μιας συνολικότερης λύσης για τη βιωσιμότητα της μεταλλευτικής βιομηχανίας, η οποία θα αναζητηθεί από κοινού με την Εθνική Τράπεζα και το ελληνικό δημόσιο. Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε προχθές η πρώτη συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων ΔΕΗ και ΕΤΕ.

Μια βιώσιμη λύση, σύμφωνα με αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ προϋποθέτει ένα νέο αναπτυξιακό μπίζνες πλαν και αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Δεν πρόκειται πάντως για εύκολο εγχείρημα, λόγω της έλλειψης εκσυγχρονισμού στις υποδομές της βιομηχανίας που καθιστούν ιδιαίτερα αντιοικονομική την διαδικασία εξόρυξης και παραγωγής, ενώ πρόσθετο πρόβλημα στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή, αποτελούν οι κρατικές ενισχύσεις ύψους 135 εκατ. ευρώ που έχουν βρεθεί στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Χ.Λ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.