ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά το due diligence για τη ΔΕΣΦΑ

15:25 - 30 Νοε 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ξεκινά το due diligence για τη ΔΕΣΦΑ
Μέσα στην εβδομάδα ξεκινάει η διαδικασία του due diligence που αποτελεί απαραίτητη διεργασία για την ολοκλήρωση της πώλησης του ΔΕΣΦΑ.

Ήδη το απαραίτητο σύμφωνο εμπιστευτικότητας έχουν υπογράψει προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαδικασία η βελγική Fluxys και η ισπανική Enagas, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει τις επόμενες ώρες και η ιταλική Snam. Έτσι στη διαδικασία αξιολόγησης των στοιχείων του ΔΕΣΦΑ αναμένεται να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες που κατά το προηγούμενο διάστημα εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αποκτήσουν μετοχικό μερίδιο στην ελληνική εταιρεία.

Μέσω του due diligence, ειδικότερα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορέσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα παρουσίασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού της εταιρείας, να υποβάλουν ερωτήσεις και να αξιολογήσουν εμπορικά το δυναμικό της, προκειμένου να προχωρήσουν σε μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση της εταιρείας ενόψει της προσφοράς που θα υποβάλουν για την απόκτηση του 17%.

Υπενθυμίζεται ότι το μετοχικό μερίδιο του ΔΕΣΦΑ θα διατεθεί προς πώληση σε τρίτη εταιρεία στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού προκειμένου να εγκρίνει την πώληση του ελληνικού Διαχειριστή στην εταιρεία Socar από το Αζερμπαϊτζάν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.