ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αίτηση για άδεια εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικού από τον ΟΤΕ

12:11 - 09 Δεκ 2015 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Αίτηση για άδεια εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικού από τον ΟΤΕ
Αίτηση στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) κατέθεσε η «ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ» προκειμένου να λάβει άδεια εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, εικοσαετούς διάρκειας και συνολικής ισχύος 50 μεγαβάτ.

Στόχος της εταιρείας είναι η τροφοδοσία των ακινήτων της. Λαμβάνοντας τη σχετική άδεια ο ΟΤΕ θα μπορεί να πραγματοποιεί εισαγωγές και να αποκτήσει πρόσβαση στην χονδρεμπορική αγορά, και έτσι να εκπροσωπεί φορτία καταναλωτών. Πρόκειται για μια τάση που ακολουθείται από μεγάλους βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές το τελευταίο διάστημα οι οποίοι λαμβάνουν άδειες εμπορίας-προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να καλύπτουν το σύνολο ή μέρος των αναγκών τους μέσω δικών τους εταιρειών.

Η θυγατρική του «ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ» ελέγχει περίπου 2.400 ακίνητα στο σύνολο της χώρας. Η δομημένη επιφάνεια τους ανέρχεται σε 1,14 εκατ. τετραγωνικά μέτρα, ενώ στην εταιρεία ανήκουν, μεταξύ άλλων, το κτίριο διοίκησης στο Μαρούσι Αττικής (64.785 τετραγωνικά μέτρα), το υπεραστικό μέγαρο στην οδό Πατησίων (42.700 τ.μ.), το κεντρικό κτίριο της Θεσσαλονίκης (20.319 τ.μ.) και το κτίριο της οδού Σταδίου 15 (4.740 τ.μ.) όπου και η έδρα της «ΟΤΕ Ακίνητα ΑΕ». Από τα κτίρια που ελέγχει η εταιρεία το 53% αντιστοιχεί σε γραφεία, το 25% σε τηλεπικοινωνιακά κέντρα, το 11% σε καταστήματα, το 7% σε αποθήκες και το 4% είναι διάφορα κτίρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.