ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επιτέλους άνοιξε ο ασκός του Αιόλου

13:19 - 11 Ιαν 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Με την τιμή του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 19 μηνών, η προσοχή των επενδυτών στα διεθνή χρηματιστήρια στράφηκε στις επιχειρήσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας.

Ευκαιρία να δούμε τι συμβαίνει εδώ στην Ελλάδα και γιατί χθες το Υπουργείο Ανάπτυξης άνοιξε χθες διάπλατα το δρόμο για εταιρείες όπως ο Μυτιληναίος, η Ρόκας, η ΤΕΡΝΑ, η Ελληνική Τεχνοδομική και φυσικά η ΔΕΗ.

Η απόφαση που υπέγραψε χθες ο Υπουργός Ανάπτυξης για την ίδρυση της Επιτροπής που θα επιταχύνει σημαντικά την διαδικασία αδειοδότησης μεγάλων αιολικών πάρκων με δυναμικότητα πάνω από 30MW συνδυάζεται άψογα με την επικείμενη ψήφιση νέου χωροταξικού σχεδίου.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι επιτέλους το υπουργείο Περιβάλλοντος και Δημοσίων Έργων επιταχύνει τις διαδικασίες για την ψήφιση του νέου χωροταξικού σχεδίου το οποίο θα επιλύσει τα προβλήματα για τις υπάρχουσες άδειες και θα επιτρέψει την εγκατάστασης πολλών ήδη αδειοδοτημένων πάρκων αιολικής Ενέργειας.

Οι δύο κινήσεις των υπουργείων με σημαντικότερη το χωροταξικό, αλλάζουν το σκηνικό στις επενδύσειςγια την αιολική ενέργεια στη χώρα μας.

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.