ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλικό ενδιαφέρον για τον τομέα της Ενέργειας

17:39 - 18 Φεβ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ιταλικό ενδιαφέρον για τον τομέα της Ενέργειας
Ο ενεργειακός τομέας θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών Υποθέσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Ιταλίας, Paolo Gentiloni με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνο Σκουρλέτη που έχει προγραμματιστεί για τις 4.30 μμ.

Τον Ιταλό υπουργό που κατέφτασε στην Αθήνα σε ένα ταξίδι αστραπή για το προσφυγικό και είχε συνάντηση νωρίτερα και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, συνοδεύουν εκπρόσωποι τεσσάρων ενεργειακών εταιριών της Ιταλίας που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα και οι οποίοι θα έχουν επίσης συνάντηση με τον κ. Σκουρλέτη. Πρόκειται για τον Διαχειριστή Δικτύου Ηλεκτρισμού της Ιταλίας, ΤΕRNA o οποίος είχε συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και φέρεται να εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για την εξαγορά του 20% που προβλέπει το νέο κυβερνητικό σχέδιο.

Στην Αθήνα βρίσκονται επίσης υψηλόβαθμα στελέχη της Edison,  εταιρία που συμμετέχει από κοινού με τα ΕΛΠΕ στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής και που προσβλέπει σε επέκταση μέσω στρατηγικών συμμαχιών με τη ΔΕΗ. Η Edison συμμετέχει επίσης από κοινού με τα ΕΛΠΕ και στον τομέα των υδρογονανθράκων, όπως και στον  τομέα του φυσικού αερίου (αγωγός IGB και ΙGI Poseidon).

Στη συνάντηση με του κ. Σκουρλέτη θα παραβρεθούν επίσης εκπρόσωποι της ΕΝΙ η οποία αποτελεί τον στρατηγικό επενδυτή των ΕΠΑ Θεσσαλίας και Θεσσαλονίκης, όπως και η ΕΝΕL η οποία δραστηριοποιείται στην εγχώρια αγορά των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 18 Φεβ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.