ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Δυναμική επέκταση στις ΑΠΕ και είσοδος στην αιολική ενέργεια

14:51 - 19 Ιαν 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πλώρη για είσοδο στην αιολική ενέργεια βάζει η ΔΕΗ μέσω ανάπτυξης συνεργειών, ενώ παράλληλα σχεδιάζει τη δυναμική της επέκταση στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργεια με στόχο την απόκτηση και διατήρηση του 23% της ελληνικής αγοράς ΑΠΕ μέχρι το 2014. Παράλληλα, η διοίκηση του Οργανισμού εξετάζει και άλλες προτάσεις συνεργασιών μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και έργα κατασκευής και λειτουργίας φωτοβολταϊκών πάρκων.

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΗ δόθηκε το «πράσινο φως» για συνεργασία του οργανισμού με την Edf  Energies Nouvelles για την από κοινού κατασκευή Αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 122 MW.Η διμερής συνεργασία ξεκινάει άμεσα με την κατασκευή ενός αιολικού πάρκου 38 MW στη Βοιωτία το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί περίπου στις αρχές του 2008.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της συνεδρίασηςτου Δ.Σ της ΔΕΗ, εγκρίθηκε το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της θυγατρικής του οργανισμού ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε , με στόχο την επέκταση της εταιρείας στον τομέα των ΑΠΕ.

Αναλυτικότερα, το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι εξαετούς διάρκειας (2007-2012) και προβλέπει την πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων μέσω εταιρικών συνεργασιών που θα επιτρέψουν την εξασφάλιση συνολικής ισχύος 1.540  MW από τα οποία τα 770 MW να ανήκουν στη ΔΕΗ.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ έχει αρχίσει τη διαδικασία μεταφοράς των περιουσιακής στοιχείων της Διεύθυνσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας προς τη θυγατρική της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η οποία θα αναλάβει και την άσκηση του συνόλου των δραστηριοτήτων στον τομέα των ΑΠΕ.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.