ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Αποπλήρωσαν ομόλογο 400 εκατ. δολάρια

12:01 - 16 Μαϊ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ: Αποπλήρωσαν ομόλογο 400 εκατ. δολάρια
Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ανακοίνωσαν ότι στις 16 Μαΐου 2016, η HELLNIC PETROLEUM FINANCE plc, προχώρησε, στην αποπληρωμή του διετούς δολαριακού Ευρω-ομόλογου, ύψους $400 εκ., με επιτόκιο 4,625%, σύμφωνα με τους όρους της έκδοσης.

Το ομόλογο ήταν πλήρως εγγυημένο από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, μητρική εταιρεία της HPF plc.

Οπως αναφέρει η χρηματιστηριακή ανακοίνωση, ο Όμιλος εξετάζει τις επιλογές του αναφορικά με αναχρηματοδότηση μελλοντικών λήξεων ομολόγων και αναλόγως συνθηκών αγοράς στις διεθνείς κεφαλαιαγορές, προγραμματίζει την επιστροφή του στην αγορά ομολόγων εντός του 2016.

 

Επίσης, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση στο πλαίσιο των αποτελεσμάτων, στα πλάνα του ομίλου είναι η έξοδός του στις αγορές στο δεύτερο μισό του 2016 προκειμένου να αναχρηματοδοτηθούν οι γραμμές που λήγουν, ενώ υπάρχουν προσδοκίες και για τα έσοδα από το ΔΕΣΦΑ που επίσης αναμένεται να αξιοποιηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση.  

Ταυτόχρονα η διοίκηση του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων εξέφρασε την εκτίμηση ότι έρχεται καλυτέρευση των συνθηκών για την ελληνική αγορά, εξέλιξη που αναμένεται να βελτιώσει το χρηματοδοτικό κόστος για τον όμιλο με ανάλογα οφέλη και για τον ισολογισμό. 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:04 - 16 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.