ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρόκας: Mνημόνιο συνεργασίας με ΔΕΗ Ανανεώσιμες

18:28 - 26 Ιαν 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μνημόνιο συνεργασίας με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε. υπέγραψε η Χ. Ρόκας ΑΒΕΕ με σκοπό την εκπόνηση μελέτης σκοπιμότητας για την ανάπτυξη 44 Αιολικών Πάρκων στη Χίο, στη Λέσβο και στη Λήμνο συνολικής ισχύος 1636 MW, την υποθαλάσσια διασύνδεση των νησιών αυτών με την Ηπειρωτική Ελλάδα, καθώς και την κατασκευή σύγχρονου εργοστασίου κατασκευής ανεμογεννητριών δυναμικότητας 300ΜW ετησίως.
Οι δύο εταιρείες θα οριστικοποιήσουν τις αποφάσεις τους και τους επιμέρους όρους της συνεργασίας τους με την ολοκλήρωση της μελέτης σκοπιμότητας.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Ρόκας, η αξιοποίηση του αιολικού δυναμικού της Χίου, της Λέσβου και της Λήμνου, καθώς και η διασύνδεσή τους με την Ηπειρωτική Ελλάδα θα συνεισφέρει σημαντικά στην εναρμόνιση της Ελλάδας με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου αποφέροντας συγχρόνως τεράστια ενεργειακά, περιβαλλοντικά, οικονομικά και κοινωνικά οφέλη για τη χώρα.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.