ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ:Αισιοδοξία για τις προοπτικές του Ομίλου στη ΓΣ των μετόχων

14:28 - 02 Ιουν 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ:Αισιοδοξία για τις προοπτικές του Ομίλου στη ΓΣ των μετόχων
Aισιόδοξος για την πορεία των ΕΛΠΕ και την περαιτέρω βελτίωση της κερδοφορίας τους το 2016 και το 2017 εμφανίστηκε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Γρηγόρης Στεργιούλης στην ομιλία του στη γενική συνέλευση των μετόχων.

Τόνισε ότι στο πρώτο τρίμηνο του 2016 ο Ομιλος κατάφερε να διατηρήσει τα περιθώρια διύλισης πάνω από τα 5 δολάρια, εκμεταλλευόμενος το ευνοϊκό περιβάλλον της αγοράς και κυρίως τις νέες συμβάσεις που υπογράφει με μεγάλους προμηθευτές.

Ο κ. Στεργιούλης ανακοίνωσε ότι ο Oμιλος δεν θα διανείμει μέρισμα, καθώς πρώτος στόχος είναι η σταθεροποίηση των οικονομικών μεγεθών και στην κατεύθυνση αυτή ο όμιλος ήδη αποπλήρωσε το ομόλογο των 400 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει ξεκινήσει τις συζητήσεις για αύξηση των πιστωτικών ορίων, καθώς και για αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών γραμμών. “Τα μηνύματα που λαμβάνουμε ως προς τους όρους πιθανού νέου δανεισμού και νέου ομολογιακού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Επικεντρωνόμαστε στην βελτίωση τον μεγεθών και την επαναμόχλευση. Οι μέτοχοι θα εισπράξουν αυτό που αξίζουν σύντομα”, είπε ο κ. Στεργιούλης.

Ο ίδιος, αναφέρθηκε τόσο στις προοπτικές συνεργασίας της εταιρίας στον τομέα της προμήθειας , όπως η υπογραφή συμφωνιών με το Ιράν, την Αίγυπτο και την ρωσική Rosneft. Σε ότι αφορά στις δραστηριότητες του Ομίλου, ο κ, Στεργιούλης τόνισε ότι στην εμπορία στρατηγικός στόχος είναι η καθετοποίηση και η διάθεση προϊόντων από τις θυγατρικές του ομίλου.

Στις διεθνείς δραστηριότητες στόχος είναι η εκμετάλλευση πιθανών ευκαιριών και η προώθηση εργασιών και σε νέους τομείς, όπως ηλεκτρισμός, αέριο και LNG. Στον τομέα της έρευνας και παραγωγής, τα πρώτα ενθαρρυντικά αποτελέσματα των ερευνών στον Πατραϊκό Κόλπο δημιουργούν αισιοδοξία, ενώ αναμένονται περαιτέρω αποτελέσματα το φθινόπωρο, ενώ αποκάλυψε ότι ήδη ο όμιλος έχει γίνει αποδέκτης προτάσεων συνεργασίας με άλλες διεθνείς εταιρείες.

Χ.Λ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.