ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παναγιωτάκης: Δραματικό κάλεσμα στους εργαζόμενους για στήριξη της ΔΕΗ

22:17 - 28 Ιουν 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παναγιωτάκης: Δραματικό κάλεσμα στους εργαζόμενους για στήριξη της ΔΕΗ
Με μια μακροσκελή επιστολή σε δραματικούς τόνους απευθύνθηκε στους εργαζόμενους της ΔΕΗ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Μανόλης Παναγιωτάκης, εν όψει της αυριανής Συνέντευξης της ΓΕΝΟΠ και της μεθαυριανής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης, όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την απόσχιση του ΑΔΜΗΕ.

 Ο κ. Παναγιωτάκης ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την κρίσιμη κατάσταση της ΔΕΗ και τους κάλεσε σε συσπείρωση για τη διασφάλιση του επιχειρηματικού μέλλοντος της επιχείρησης.

 

Στάθηκε ειδικότερα, στον ιδιοκτησιακό διαχωρισμό του ΑΔΜΗΕ, που όπως είπε επιβλήθηκε στη χώρα μας, τη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ στη λιανική αγορά από το σημερινό 91% σε κάτω από 50% στο τέλος του 2019, στη μείωση της ανταγωνιστικότητας των λιγνιτικών μονάδων, τις υποχρεώσεις της επιχείρησης σε δάνεια και επενδύσεις , για να τονίσει με έμφαση ότι «η κατάσταση εξελίσσεται σε κρίσιμη».

 

Αναφερόμενος στη μείωση των μεριδίων της ΔΕΗ μέσω των ΝΟΜΕ, τόνισε ότι «Κάθε έξι μήνες ένα μέρος της παραγωγής της ΔΕΗ θα πωλείται σε τιμή προφανώς ελκυστικότερη από την οριακή».

 

Ως εκ τούτου, οι ανταγωνιστές της θα μπορούν -μέσω καλύτερων τιμών- να προσελκύσουν τους καλύτερους πελάτες μας, είπε, και συμπλήρωσε «είναι προφανής ο κίνδυνος για την επιχείρησή μας , διότι θα έχει απώλεια εσόδων τόσο από την παραγωγή όσο και από την εμπορία».


Ο κ. Παναγιωτάκης επιχείρησε παράλληλα να εμπνεύσει αισιοδοξία στους εργαζόμενους του Ομίλου ΔΕΗ, τονίζοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, με τις κατάλληλες δράσεις, επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και μέτρα θα μπορέσουμε όχι μόνο να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις, αλλά και να καταστήσουμε τη ΔΕΗ ακόμη πιο εύρωστη και ισχυρή». Σημείωσε δε με νόημα ότι «στην κατεύθυνση αυτή δεν επιτρέπεται καμία προκατάληψη ή εμμονή στο παρελθόν».


«Πρέπει να πάρουμε στα δικά μας χέρια το άνοιγμα της αγοράς» αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Παναγιωτάκης και εξηγεί στους εργαζόμενους ότι σε αυτό αποσκοπεί η πρόταση για τη δημιουργία και την πώληση θυγατρικών εταιριών από πελάτες όλων των κατηγοριών.

 

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να μείνει η ΔΕΗ στο τέλος του 2019 μόνο με τους ασύμφορους πελάτες» τονίζει και περιγράφει τη στρατηγική ανοίγματος της εταιρίας σε όλες τις αγορές του εξωτερικού και σε νέα προϊόντα στην ελληνική αγορά, αλλά και τις προσπάθειες για ανάκτηση των ΥΚΩ και της αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου και του ευρύτερου δημοσίου.

 


Χ.Λ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.