ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: 21 εκατ. ευρώ για ακίνητο της Πυρκάλ

09:38 - 14 Σεπ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΕΛΠΕ: 21 εκατ. ευρώ για ακίνητο της Πυρκάλ
Mέσα στο επόμενο δίμηνο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί η συμφωνία για τη μεταβίβαση της έκτασης της ΠΥΡΚΑΛ στην Ελευσίνα στα ΕΛΠΕ, έναντι 21 εκατ. ευρώ, μετά την αναβολή της σχετικής απόφασης από τη γενική συνέλευση των μετόχων. Την αναβολή ζήτησε το υπουργείο Οικονομικών που είναι και ο βασικός μέτοχος, επικαλούμενο τυπικούς λόγους.

Κύκλοι των ΕΛΠΕ, πάντως, δεν εξέφραζαν καμία ανησυχία για την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, ενώ άλλες πηγές απέδιδαν τη στάση του υπουργείου Οικονομικών στην ανάγκη περαιτέρω συνεννοήσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών, πριν ολοκληρωθεί η συμφωνία.

 

Η ΠΥΡΚΑΛ πλέον βρίσκεται υπό τη διοίκηση της ΕΑΣ (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα), το διάδοχο σχήμα μετά τη συνένωση της ΠΥΡΚΑΛ με την Ελληνική Βιομηχανία Όπλων (ΕΒΟ). Στο πλαίσιο αυτό, εκτιμάται ότι μπορεί να αποτελεί αντικείμενο συζήτησης με τους δανειστές αν ο όμιλος θα ενταχθεί στο νέο Υπερ-ταμείο, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει την εξαίρεσή τους για λόγους εθνικής ασφάλειας.

 

Η εξαγορά αφορά έκταση 350 στρεμμάτων στην Ελευσίνα όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ. Η λειτουργία του εργοστασίου έχει διακοπεί και κάποιες γραμμές παραγωγής έχουν μεταφερθεί στο Λαύριο.

 

Τα ΕΛΠΕ σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν την έκταση ως νεκρή ζώνη μεταξύ του διυλιστηρίου της Ελευσίνας και του αστικού ιστού, ενισχύοντας την ασφάλεια. Ένα τμήμα της έκτασης θα γίνει πάρκο και θα εκχωρηθεί στον Δήμο Ελευσίνας.

 

Στελέχη του ομίλου ανέφεραν ότι οι συζητήσεις με τη διοίκηση της ΕΑΣ για το όλο θέμα έχουν κλείσει.

 

Η εξαγορά αναμένεται να δώσει ρευστότητα στην ΕΑΣ της οποίας τα ταμεία είναι άδεια.

 

Ας σημειωθεί ότι η έκταση των 350 στρεμμάτων που θα περιέλθει στα Ελληνικά Πετρέλαια έχει πολλούς περιορισμούς στη δόμηση και μόνον ως χώρος πρασίνου θα μπορούσε να αξιοποιηθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.