ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΔΜΗΕ: Από παράταση σε παράταση ο διαγωνισμός για το 24%

14:14 - 13 Οκτ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΔΜΗΕ: Από παράταση σε παράταση ο διαγωνισμός για το 24%
Με τους χρόνους για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ να πιέζουν ασφυκτικά παρατείνεται για τρίτη φορά η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών.

Εστω και ολιγοήμερη, η νέα παράταση που ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ η ΔΕΗ, και σύμφωνα με την οποία η προθεσμία λήγει στις 21 Οκτωβρίου, αντί για τις 19 Οκτωβρίου, όπως είχε ανακοινωθεί δύο ημέρες πριν, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Στην ανακοίνωσή της  η ΔΕΗ δεν αναφέρεται στους λόγους των συνεχών παρατάσεων, αναφέρει μόνον ότι αυτό έγινε κατόπιν συνεννόησης με τους υποψήφιους επενδυτές και προκειμένου να έχουν άνεση χρόνου για τις προσφορές τους.

 

Είναι γνωστό ότι η  ολοκλήρωση της πώλησης του ΑΔΜΗΕ αποτελεί ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα της συμφωνίας με τους δανειστές με το χρονοδιάγραμμα να προβλέπει ότι ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να έχει γίνει η επιλογή του προτιμητέου επενδυτή. Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει η πώληση του 100% του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας.

 

Σημειώνεται ότι τρεις υποψήφιοι έχουν καταθέσει μη δεσμευτικές προσφορές για την εξαγορά του ποσοστού στη θυγατρική της ΔΕΗ: Η ιταλική Τέρνα, η γαλλική RTE και η κινεζική State Grid International Development.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.