ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχονται οι Ιταλοί για τον ΔΕΣΦΑ;

10:44 - 18 Οκτ 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έρχονται οι Ιταλοί για τον ΔΕΣΦΑ;
Στην Αθήνα αναμένεται ο επικεφαλής της ιταλικής εταιρείας Snam προκειμένου να επισφραγιστεί η συμφωνία για τη μεταβίβαση του 66% του ΔΕΣΦΑ.

Το πράσινο φως για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας, δόθηκε σύμφωνα με πληροφορίες την περασμένη Παρασκευή  όταν και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας δημοσιοποίησε το νέο κανονισμό τιμολόγησης του ΔΕΣΦΑ.

Η δημοσιοποίηση του νέου κανονισμού έκλεισε την τελευταία ρυθμιστική εκκρεμότητα που υπήρχε σε σχέση με την πώληση του διαχειριστή του ελληνικού συστήματος φυσικού αερίου. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αλλαγές και βελτιώσεις υπαγορεύτηκαν προς τη ΡΑΕ, μετά τις διαπραγματεύσεις που έγιναν με τους Αζέρους και Ιταλούς νέους επενδυτές του ΔΕΣΦΑ.

 

Όπως όλα δείχνουν, το ποσοστό που θα αποκτήσει η Snam θα είναι μεγαλύτερο από εκείνο που αρχικά είχε συζητηθεί στο πλαίσιο της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού. Θυμίζουμε ότι η ΕΕ προκειμένου να εγκρίνει το deal είχε ζητήσει να παραχωρηθεί μερίδιο τουλάχιστον 17% από τους Αζέρους σε πιστοποιημένο από την ΕΕ διαχειριστή συστήματος αερίου. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.