ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΠΕ: Επενδύσεις 850 εκατ. ευρώ στις εγκαταστάσεις της Ελευσίνας

17:06 - 21 Φεβ 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την υλοποίηση επενδύσεων στις Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας, συνολικού προϋπολογισμού 850 εκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε σήμερα το ΔΣ της ΕΛΠΕ.

Οι επενδύσεις προβλέπουν την κατασκευή μονάδας Hydrocracker (δυναμικότητας 40 χιλιάδων βαρελιών ημερησίως) και μονάδας Flexicoker (δυναμικότητας 21 χιλιάδων βαρελιών ημερησίως) καθώς και αναγκαίες τροποποιήσεις και προσθήκες σε μονάδες περιφερειακού εξοπλισμού.  Οι επενδύσεις προγραμματίζεται να ολοκληρωθούν το 2010.

Η αναβάθμιση του Διυλιστηρίου Ελευσίνας θα έχει ως αποτέλεσμα :
- την αύξηση της παραγωγής σε λευκά - φιλικά προς το περιβάλλον - προϊόντα, υψηλής αξίας, με μετατροπή του μαζούτ κυρίως σε ντίζελ κίνησης μηδενικού θείου.

Επισημαίνεται η βελτίωση του βαθμού συνθετότητας του Διυλιστηρίου από 1,5 σε 7,2 μονάδες του δείκτη Nelson.
- τη σημαντική μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του θείου και των εκπομπών των αιωρουμένων σωματιδίων. Σημειώνεται ότι οι προδιαγραφές αναβάθμισης του Διυλιστηρίου Ελευσίνας βασίζονται στη χρήση των Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών διεθνώς, παράλληλα με την εφαρμογή των πλέον Σύγχρονων Συστημάτων Ασφαλείας.
- την διασφάλιση ομαλού και ευέλικτου εφοδιασμού με αργό πετρέλαιο, καθώς ταυτόχρονα επιτυγχάνεται η δυνατότητα κατεργασίας όλων των τύπων αργών, που είναι διαθέσιμα στη Μεσόγειο.
- την διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας και τη δημιουργία νέων μονίμων και εμμέσων θέσεων εργασίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το έργο, πέρα από το ότι υλοποιεί τις Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αλλαγή προδιαγραφών στο Ντίζελ και στο Μαζούτ ως έργο περιβαλλοντικού χαρακτήρα, επιπλέον συνεισφέρει στον ασφαλή εφοδιασμό της χώρας, προσαρμόζοντας παράλληλα την παραγωγή στις εγχώριες και ευρωπαϊκές τάσεις κατανάλωσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.