ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το σίριαλ του ΔΕΣΦΑ και η εγγυητική

12:14 - 28 Νοε 2016 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Το σίριαλ του ΔΕΣΦΑ και η εγγυητική
Σίριαλ έχει καταλήξει η πώληση του ΔΕΣΦΑ που μοιάζει σαν ένα νέο… «Γεφύρι της Άρτας». Και το λένε αυτό στην ενεργειακή, και όχι μόνο, πιάτσα καθώς ούτε λίγο ούτε πολύ έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την ημερομηνία κατάθεσης της προσφοράς και 3 χρόνια από την υπογραφή της συμφωνίας και την πληρωμή της προκαταβολής ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ εκ μέρους των αγοραστών.

Την ίδια ώρα, υποτίθεται ότι το Δημόσιο και τα ΕΛ.ΠΕ. αναμένουν το μερίδιό τους, δηλαδή να λάβουν από περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ που τους αναλογούν. Μάλιστα, έχει την… πλάκα του (αν και δεν είναι αστείο το θέμα της εν λόγω ιδιωτικοποίησης, όπως και καμίας άλλης), ότι με τον ΔΕΣΦΑ έχουν εμπλακεί σχεδόν μια… ντουζίνα αρμοδίων σε υψηλότατες μάλιστα θέσεις (πρωθυπουργοί, υπουργοί και λοιποί φορείς), με τους Αζέρους της Socar να έχουν ανακηρυχτεί από το καλοκαίρι του 2013 ως πλειοδότες του 66% των μετοχών του Διαχειριστή.

 

Βέβαια, στο θέμα ενεπλάκη η Κομισιόν, ξένοι όμιλοι, Έλληνες υπουργοί (η περίφημη τροπολογία Σκουρλέτη που έκανε τους αγοραστές να μιλούν για εκ των υστέρων μείωση της αξίας του ΔΕΣΦΑ) κ.λπ. και ακόμα το θέμα σέρνεται. Γιατί όμως αναφερόμαστε στον ΔΕΣΦΑ; Γιατί η ισχύς της εγγυητικής επιστολής, μετά και την τελευταία μηνιαία παράτασή της, λήγει την προσεχή Τετάρτη 30ή Νοεμβρίου. Και ουδείς «βάζει το χέρι του στη φωτιά» για το πώς θα κινηθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές… 

 

Γ. Παπακωνσταντίνου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.