ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέλη Μαρτίου η επιστροφή κεφαλαίου της Τέρνα Ενεργειακή

12:12 - 09 Ιαν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τέλη Μαρτίου η επιστροφή κεφαλαίου της Τέρνα Ενεργειακή
Το πράσινο φως για την διαδικασία επιστροφής κεφαλαίου προς τους μετόχους, ύψους 5 σεντς ανά μετοχή έδωσε η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Επίσης η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε την τροποποίηση των σκοπών της εταιρείας ώστε να περιλαμβάνει την εκμετάλλευση ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς παραγωγής της εταιρείας ή και τρίτων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πιο αναλυτικά η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά το ποσό των 5.465.720 € με κεφαλαιοποίηση μέρους του ειδικού αποθεματικού από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0.30 ευρώ σε 0,35 ευρώ και ταυτόχρονη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 5.465.720 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 0,35 σε 0,30 ευρώ και την επιστροφή του ποσού της μείωσης στους μετόχους.

 

Σύμφωνα με διευκρινίσεις που δόθηκαν στους μετόχους, η διαδικασία της επιστροφής κεφαλαίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί δύο μήνες μετά την έγκριση που προβλέπεται να δοθεί από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, δηλαδή περίπου στα τέλη Μαρτίου.

 

Επίσης η ΓΣ ενέκρινε την αλλαγή σκοπών της εταιρείας περιλαμβάνοντας σε αυτούς την "αγορά, πώληση , διάθεση και εν γένει εκμετάλλευση με οποιονδήποτε τρόπο ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είτε της εταιρείας ή/και συνδεδεμένων προσώπων ή/ και τρίτων στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό σύμφωνα με την εκάστοτε νομοθεσία”.

 

Όπως τόνισε η διοίκηση, η πρόθεση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι να μην μπει άμεσα στην λιανική προμήθεια ρεύματος αλλά γενικότερα στην εμπορία. 

Εξάλλου η ΓΣ ενέκρινε την εκλογή νέου μέλους του Δ.Σ. Τον κ. Β. Δεληκατερίνη.

 

Για το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η διοίκηση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ανέφερε ότι υπεγράφη προ ημερών η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του έργου και εκκρεμεί η έγκρισή της από το περιφερειακό συμβούλιο, η οποία αναμένεται να έχει προχωρήσει τις επόμενες ημέρες. Η εταιρεία εξέφρασε την ελπίδα ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες και ότι θα κληθεί να υπογράψει τη σύμβαση. Σε ό,τι αφορά τις προσθήκες που υπάρχουν στην εγκεκριμένη ΣΜΠΕ αυτές εξετάζονται τόσο από την Περιφέρεια όσο και από την εταιρεία ώστε να διαπιστωθούν οι επιπτώσεις στην εκτέλεση της σύμβασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.