ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΛΤΕΧ - Μυτιληναίος πλειοδοτεί για Βεύη

16:07 - 27 Φεβ 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Θρίλερ με τον διαγωνισμό της Βεύης. Η κοινοπραξία της ΕΛΤΕΧ με το Μυτιληναίο αναμένεται να ανακηρυχθεί πλειοδότης για το ιδιωτικό λιγνιτωρυχείο της Βεύης στη Φλώρινα σύμφωνα με πληροφορίες του «R». Σήμερα ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εξέτασης των τεχνοοικονομικών προσφορών των υποψηφίων για τον διαγωνισμό που έχει προκυρήξει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Σημειώνεται ότι η ΤΕΡΝΑ κατέθεσε υψηλότερη προσφορά, αλλά αναμένεται νε κηρυχθεί εκτός διαδικασίας επειδή έχει συνδέσει την τιμή που δίνει με την κατασκευή ηλεκροπαραγωγκής μονάδας, καθώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τον διαγωνισμο. Συνεπώς, καλύτερη προσφορά αναδεικνύεται εκείνη της ΕΛΤΕΧ - Μυτιληναίος με απόδοση εσόδων της τάξεως του 15%.

Για το ίδιο θέμα πάντως, ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τους αναλυτές δήλωσε ότι "Έχουμε υποβάλλει την καλύτερη προσφορά για το διαγωνισμό στη Βεύη και πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα μας δώσει το λιγνιτωρυχείο" ενώ εκτίμησε ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης θα απορρίψει την πρόταση της ΤΕΡΝΑ.

Η επιτροπή για τον διαγωνισμό, υπό τον καθηγητή Χαράλαμπο Τσουπρέλη αναμένεται να εκδόσει πόρισμα προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο οποίος θα λάβει και την τελική απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι προσφορές για την απόκτηση του λιγνιτωρυχείου κατέθεσαν οι όμιλοι:

- ΔΕΗ,
- Ελληνική Τεχνοδομική -Μυτιληναίος,
- Τέρνα,
- Κοπελούζος,
- και δύο τοπικές τεχνικές εταιρείες.

Σημειώνεται ότι το λιγνιτικό κοίτασμα της Βεύης περιέχει περίπου 90 εκατ. τόνους λιγνίτη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.