ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέζει η Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ

14:52 - 19 Ιαν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Πιέζει η Κομισιόν για τον ΔΕΣΦΑ
«Η Κομισιόν συνεχίζει να θεωρεί ότι το 66% του ΔΕΣΦΑ πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί στις καλύτερες δυνατές συνθήκες», υπογράμμισε από την Αθήνα ο αρμόδιος επίτροπος Miguel Arias Canete.

Οπως είπε ο επίτροπος, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ανεξάρτητοι διαχειριστές συστημάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. 

 

Νωρίτερα, οι αλλαγές στην αγορά ηλεκτρισμού και οι στόχοι της Αθήνας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του επιτρόπου με τον υπουργό Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη. 

 

Υπάρχουν σημαντικοί ενεργειακοί φάκελλοι σε εκκρεμότητα και πρέπει να σταθμίσουμε την πρόοδο σε ΑΔΜΗΕ και δίκτυα όπου υπάρχουν προβλήματα, ανέφερε ο Επίτροπος Canete.


Yπάρχουν δυσκολίες για την κυβέρνηση αλλά πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις χρονικά του μνημονίου. Οι ιδιωτικοποιήσεις μπορεί να είναι μέσα στους στόχους.

 

Αν και έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά σενάρια, αυτό που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες αφενός να ολοκληρωθεί με επιτυχία και γρήγορα ο νέος διαγωνισμός, αφετέρου να εγγραφεί το τίμημα ακόμη και στα φετινά έσοδα του ΤΑΙΠΕΔ, είναι η πώληση ποσοστού 66% της εταιρείας, ανεφέρουν στελέχη της ενεργειακής αγοράς. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.