ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί βρίσκει ελκυστική τη Motor Oil η Goldman Sachs

16:05 - 30 Ιαν 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Γιατί βρίσκει ελκυστική τη Motor Oil η Goldman Sachs
Η ελκυστική αποτίμηση και η ευνοϊκή μερισματική πολιτική είναι οι δύο αιτίες της διατήρησης της σύστασης buy για τη Motor Oil από την Goldman Sachs, η οποία όμως την εξαίρεσε από τη λίστα των επιχειρήσεων στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής (CEEMEA - Central & Eastern Europe, Middle East and Africa).

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, η ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ έχει πολύ ευνοϊκή μερικανική πολιτική, στο 6%-7% ιστορικά, ενώ έχει τη δυνατότητα για ισχυρές ελεύθερες χρηματοροές (FCF).  Η Goldman Sachs εκτιμά ότι οι FCF θα είναι στο 19% την περίοδο 2017-2018. 


Αναφορικά με την αποτίμησή της η αμερικανική τράπεζα την τοποθετεί στο 3,5x σε όρους EV/EBITDA του 2017, από 5,9x των ανταγωνιστών CEEMEA, και 6.1x σε όρους P/E του 2017, έναντι 10,2x. 

 

Η εκτίμηση της Goldman Sachs για τα EBTDA του 2017 είναι κατά 17% υψηλότερη σε σχέση με το μέσο όρο των εκτιμήσεων των αναλυτών του Bloomberg. 

 

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μέρισμα του 2016 θα ανακοινωθεί μετά τα αποτελέσματα του δ' 3μηνου τον Μάρτιο και αυτός θα είναι ο καταλύτης για τη μετοχή, καθώς θα επιβεβαιωθεί η δέσμευση της διοίκησης για περαιτέρω ελκυστικά μερίσματα στο μέλλον. Μάλιστα αναμένουν ότι ο μέρισμα θα είναι της τάξεως των 0,80 ευρώ ανά μετοχή, ενώ δεν αποκλείεται και η ένταξη της μετοχής στους δείκτες του MSCI, κατά την αναθεώρηση του Μαΐου. Αυτός θα είναι ένας ακόμη θετικός καταλύτης για το εξάμηνο που θα επακολουθήσει. 

 

Η τιμή στόχος για τη μετοχή αναβαθμίζεται στα 16,78 ευρώ, από 13,75 ευρώ προηγουμένως, γεγονός υποδηλώνει πιθανή άνοδο 26% από τα τρέχοντα επίπεδα. Η τιμή στόχος βασίζεται στην εκτίμηση για 7x σε όρους P/E με βάση τις εκτιμήσεις του 2018. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.