ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ

19:27 - 06 Φεβ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Παραιτήθηκαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ
Αποδεκτές έγιναν από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Σταθάκη οι παραιτήσεις του προέδρου του ΑΔΜΗΕ Μανώλη Κορωνιωτάκη και του διευθύνοντος συμβούλου Ιωάννη Μπλάνα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου, «οι επικεφαλής του ΑΔΜΗΕ ανέφεραν ότι η αλλαγή της αποζημίωσης τους έγινε νομότυπα και σύμφωνα με τους όρους των συμβάσεων που είχαν υπογράψει. Ωστόσο, δεσμεύθηκαν να επιστρέψουν άμεσα τα ποσά που τους καταβλήθηκαν και έθεσαν τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του Υπουργού, ο οποίος τις έκανε αποδεκτές».  

 

Η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ βρέθηκε απολογούμενη αναφορικά με τις προληπτικές αμοιβές ύψους 20.000 ευρώ το μήνα αλλά και της αναδρομικής αμοιβής 200.000 ευρώ που έλαβαν ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της υπό αποκρατικοποίηση εταιρείας.
  
Όπως κατήγγειλε σε σχετική του ερώτηση ο τομεάρχης Περιβάλλοντος κι Ενέργειας του κόμματος της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, τα δύο στελέχη της θυγατρικής της ΔΕΗ σε μια περίοδο δύσκολη για τη χώρα, χρησιμοποίησαν νόμο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, για να εκτοξεύσουν τις μηνιαίες αποδοχές τους, στα 20.000 ευρώ (ανά μήνα!).  Και μάλιστα, με αναδρομική ισχύ από την εφαρμογή του νόμου 4354/16.12.2015 περί απελευθέρωσης αποδοχών των επικεφαλής των ΔΕΚΟ, που καταργούσε το ανώτατο πλαφόν που είχε θέσει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ. Ως αποτέλεσμα της αναδρομικής ισχύος, οι δύο καταγγέλθηκε ότι έλαβαν περί τα 250.000 ευρώ τον Δεκέμβριο του 2016 ως αναδρομικές αμοιβές ενός μόλις έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.