ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εισπρακτικές τα χρέη στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ

17:02 - 08 Μαρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σε εισπρακτικές τα χρέη στρατηγικών κακοπληρωτών της ΔΕΗ
Την πρόθεση να αναθέσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την ΔΕΗ ανήγγειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Εμμανουήλ Παναγιωτάκης στη Βουλή.

Ο κ. Παναγιωτάκης επισήμανε ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη έχουν «σκαρφαλώσει» στα 2,6 δις ευρώ από 1,7 δις ευρώ που ήταν στις 31.12.2015.

 

Οπως είπε ο κ. Παναγιωτάκης εντός των επόμενων ημερών η ΔΕΗ θα έρθει σε συμφωνία με μεγάλη πολυεθνικη εταιρεία προκειμένου να αρχίσουν να εισπράττονται χρέη από στρατηγικούς κακοπληρωτές, όχι πελάτες που δεν έχουν αλλά άλλους από αυτούς που μπορούν αλλά συνειδητά δεν πληρώνουν.

 

«Η πολιτική μας με τα ληξιπρόθεσμα έγιναν με διευκολύνσεις, πιέσεις σε μεγαλύτερους οφειλέτες που αποδείχθηκαν στρατηγικοί κακοπληρωτές. Περίπου 85.000 άτομα με οφειλές άνω των 3.000 ευρώ χρωστάνε πάνω από 500 εκ. ευρώ. Αποφασίσαμε να τους πιέσουμε πάρα πολύ. Τους κόπηκε το ρεύμα και επανασυνδέθηκαν μόνοι τους αυθαίρετα με ρευματοκλοπή» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάκης ενημερώνοντας τα μέλη της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για να προσθέσει:

 

«Αυτές οι πολιτικές των διευκολύνσεων και όλα αυτά έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε σε πιο αποφασιστικές μεθόδους. Θα προσλάβουμε εταιρεία με μεγαλύτερη εξειδίκευση στο θέμα της συλλογής οφειλομένων με διεθνή εμπειρία. Έχουν συστήματα δικά τους με λογισμικά ανάλυσης της πελατείας με βάσει ιστορικά στοιχεία, ανάλυση κατάστασης του κάθε πελάτη. Πολύ πιο σοφιστικέ μεθόδους. Μας έχουν υποσχεθεί πως η εισπραξιμότητα μπορεί να αυξηθεί πάνω από 10%. Αυτό θα είναι πάρα πολύ σημαντικό, θα μας δώσει μεγάλη ανάσα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.