ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναίος: Ο εταιρικός μετασχηματισμός και τα οφέλη

11:36 - 24 Μαρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μυτιληναίος: Ο εταιρικός μετασχηματισμός και τα οφέλη
Νωρίτερα από τον στόχο που αρχικά είχε τεθεί, 30 Αυγούστου, ενδέχεται να έχει ολοκληρωθεί ο μετασχηματισμός του ομίλου Μυτιληναίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η συγχώνευση με απορρόφηση από τη Μυτιληναίος των εταιριών του ομίλου ΜΕΤΚΑ, Αλουμίνιον της Ελλάδας, Protergia και Protergia Thermo, αναμένεται να περατωθεί μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του έτους. Οι διαδικασίες «τρέχουν» και θα επισφραγιστούν στη Γενική Συνέλευση των μετόχων, που θα πραγματοποιηθεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου.

 

Η σχέση ανταλλαγής των μετοχών Μυτιληναίος και METKA επιβεβαιώθηκε εντός των ορίων που προτείνονται από ανεξάρτητους συμβούλους της εταιρείας (Nomura: 0,8467-1,1341, Barclays: 0,94-1,12 και PKF: 0,91-1,10).

 

Στις εταιρίες της Μυτιληναίος ήδη τρέχουν με πυρετώδεις ρυθμούς οι διαδικασίες για τη συγχώνευση, σηματοδοτώντας μία νέα εποχή για τον μεγαλύτερο βιομηχανικό και ενεργειακό όμιλο της χώρας.

 

Οι συνέργειες που θα επιτευχθούν στη λειτουργία του ομίλου εκτιμώνται σε 20,6 εκατ. ευρώ. Ο εταιρικός μετασχηματισμός απλοποιεί τη δομή της «Μυτιληναίος», με επιχειρηματικές συνέργειες σε επίπεδο λειτουργίας αλλά και σε οικονομικό. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.