ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκουρλέτης: «Βαποράκια συμφερόντων» στα τεχνικά κλιμάκια για ρεσάλτο στη ΔΕΗ

10:03 - 29 Μαρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκουρλέτης: «Βαποράκια συμφερόντων» στα τεχνικά κλιμάκια για ρεσάλτο στη ΔΕΗ
Με νέες καταγγελίες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης συντηρεί στην επικαιρότητα την διαφωνία του στην υπόθεση της ΔΕΗ. Μιλώντας στον Σκάϊ επανέλαβε τις θέσεις του κάνοντας μάλιστα αυτή τη φορά λόγο για συμφέροντα που εξυπηρετούνται από την πώληση της ΔΕΗ και στα οποία εμπλέκονται μέλη των τεχνικών κλιμακίων.

«Είναι βαποράκια συμφερόντων, θέλουν να κάνουν ρεσάλτο όλοι μαζί στη δημόσια περιουσία. Πιστεύω ότι υπάρχουν στελέχη στα τεχνικά κλιμάκια, αν και δεν μπορώ να το αποδείξω ότι συνεργάζονται γι' αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.  

«Δεν πιστεύω ότι σήμερα μπορεί να σταθεί στην Ελλάδα μια μονοπωλιακά στημένη αγορά των περασμένων δεκαετιών» αναγνώρισε και πρόσθεσε: Πως πάμε στην αλλαγή, είναι το θέμα. Είναι μια διαδικασία βίαιης εφόδου στην περιουσία της ΔΕΗ ή το αφήνουμε να εξελιχθεί με ένα φυσιολογικό τρόπο. Είναι σα να παίζουμε χαρτιά και να σου λένε ότι έως το τέλος της χρονιάς θα έχεις χάσει τα μισά σου λεφτά»

Ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι «δεν έχουμε συμφωνήσει τίποτε ακόμη για την πώληση» των μονάδων της ΔΕΗ και σημείωσε: «Τώρα φοβάμαι ότι η ΔΕΗ θα πουλήσει όσο- όσο τα περιουσιακά της στοιχεία... Ενώ είχαμε συμφωνήσει στην πρώτη αξιολόγηση τώρα ζητούν άλλα. Μπορείς και να πουλήσεις, εγώ δεν είμαι δογματικός αλλά μέσα από έναν σχεδιασμό, όχι έναν επιβαλλόμενο σχεδιασμό». 

Αναφερθείς στην διαρροή του Μαξίμου σύμφωνα με την οποία «κανένας δεν είναι πιο αριστερός από τον πρωθυπουργό», περιορίστηκε να σχολιάσει: «αυτά τα γράφετε εσείς, τα είπαμε με τον πρωθυπουργό και στη Βουλή και ιδιαιτέρως». 

Στην ερώτηση αν θα υπερψηφίσει τα μέτρα απάντησε: «Το ερώτημα δεν είναι μόνο ατομικό. Αυτό που προηγείται είναι η τελική στάση μας και πως θα διαμορφωθεί. Δεν είμαι στην Αριστερά για να κάνω πολιτική καριέρα». 

Για την καθυστέρηση επέρριψε την ευθύνη στους δανειστές, ενώ παραδέχτηκε ότι μειώνονται οι προσδοκίες για μεγάλη ανάπτυξη φέτος. «Αν οδηγηθούμε σε κάτι που δεν θέλουμε, σε ένα 4ο  Μνημόνιο θα είναι δική μας αποτυχία και των συντακτών του Μνημονίου. Η λύση είναι να κρατήσουμε ανοικτό τον δρόμο για να βρεθούμε εκτός μνημονίων», τόνισε. 

Ιδιαίτερα σημειώθηκε εξάλλου και η αναφορά του, «δεν ξέρω αν έχουν αποφασίσει να μας ρίξουν. Όλοι έχουν συνωμοτήσει κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Σόιμπλε προτιμά τον κ. Μητσοτάκη στην κυβέρνηση».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 29 Μαρ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.