ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Στα 735 εκατ. η διεκδίκηση για τις ΥΚΩ

16:09 - 25 Απρ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΔΕΗ: Στα 735 εκατ. η διεκδίκηση για τις ΥΚΩ
Στα 735 εκατ. ευρώ εκτιμά η ΔΕΗ τη συνολική υποανάκτηση των δαπανών για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας για τα έτη 2012-2015, αξιώνοντας ουσιαστικά το κόστος αυτό να μετακινηθεί στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος.

Η ΔEΗ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: 

 

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα του Τύπου και για την έγκυρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η ΔEΗ Α.Ε. διευκρινίζει ότι:

 

- Το αντάλλαγμα των ΥΚΩ είναι οι επιπλέον πραγματικές δαπάνες της ΔEΗ για την ηλεκτρική ενέργεια των Μη Διασυνδεδεμένων Νησιών και για το Κοινωνικό Τιμολόγιο.

 

Το αίτημα λοιπόν της ΔEΗ για ανάκτηση των ΥΚΩ των προηγούμενων ετών δεν «έρχεται για να καλύψει τις απώλειες της εταιρείας από τις ανεξόφλητες οφειλές πελατών», όπως αναφέρεται στα δημοσιεύματα, αλλά για να ανακτήσει τις δαπάνες τις οποίες έχει υποστεί για επενδύσεις και για λειτουργικά έξοδα που αφορούν στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ώστε η τιμή του ρεύματος να είναι ίδια με αυτή της ηπειρωτικής χώρας.

 

Στον παρακάτω πίνακα φαίνονται στην πρώτη στήλη οι δαπάνες που κατέβαλλε κάθε χρόνο η ΔEΗ για ΥΚΩ, στη δεύτερη στήλη τα ποσά που τιμολογήθηκαν, βάσει του Ν.4067/2012, και στην τρίτη η διαφορά, δηλαδή η ετήσια υποανάκτηση από τη ΔEΗ. Είναι προφανές ότι η υποανάκτηση αυτή είναι πρακτικά σημαντικά μεγαλύτερη καθώς τα ποσά που εισπράττει η ΔEΗ είναι λιγότερα από αυτά που τιμολογούνται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.