ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο τουρισμός «ζεσταίνει» τις αντλίες της ΒΡ

11:01 - 11 Μαϊ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ο τουρισμός «ζεσταίνει» τις αντλίες της ΒΡ
Με τρεις κινήσεις επιχειρεί ο όμιλος ΕΛΠΕ που έχει την αποκλειστική αντιπροσώπευση της BP στην Ελλάδα για τη λιανική, να στηρίξει τα μερίδιά του στην αγορά, σε μια δύσκολη περίοδο για την ελληνική οικονομία.
Η μείωση της ζήτησης τα τελευταία χρόνια που έχει οδηγήσει σε μαζικό κλείσιμο πρατηρίων, φέρνει την ανάγκη για αναδιαρθρώσεις πολιτικών στις εταιρίες και την αναμόρφωση στόχων. 
Στο φόντο αυτό, ο όμιλος ΕΛΠΕ βάζει στην ατζέντα ψηλά την αξιοποίηση του τουρισμού και της συνακόλουθης αύξησης της ζήτησης που φέρνει. Έτσι σχεδιάζει επέκταση του δικτύου της ΒΡ στις τουριστικές περιοχές, ενώ παράλληλα ποντάρει στα νέα καύσιμα με την τεχνολογία Active, αλλά και στη νέα εταιρική ταυτότητα των πρατηρίων όπου θα υπάρχει χώρος και για την ανάπτυξη κι άλλων εμπορικών δραστηριοτήτων και υπηρεσιών (εστίαση, καφές, μικρή λιανική).
Σημειώνεται ότι ο όμιλος ΕΛΠΕ υπέγραψε στο Λονδίνο την ανανέωση της συμφωνίας αποκλειστικής χρήσης του σήματος BP στην Ελλάδα με τη BP plc για 5 συν 5 χρόνια. «Είμαστε περήφανοι που μας εμπιστεύεται ο πολυεθνικός όμιλος, κάθε χρόνο επισκέπτονται την Ελλάδα 27,5 εκατομμύρια τουρίστες οι οποίοι εμπιστεύονται και ξέρουν το σήμα της BP» τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Εγχώριας και Διεθνούς Εμπορίας του Ομίλου ΕΛΠΕ Ρομπέρτο Καραχάννας σε εκδήλωση χτες για κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης της νέας γενιάς καυσίμων, παρουσία του προέδρου των ΕΛΠΕ κ. Στάθη Τσοτσορού και του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γρηγήρη Στεργιούλη και συμπλήρωσε:
«Ο στόχος επέκτασης δικτύου δεν είναι ποσοτικός. Επιδιώκουμε να γίνει η καλύτερη δυνατή αποτύπωση του δικτύου γεωγραφικά. Γίνεται ανάλυση, αν, δηλαδή, μπορεί να εξυπηρετηθεί ο πελάτης με τα υπάρχοντα σημεία. Θα δούμε αν πρέπει να κάνουνε νέα . Πχ υπάρχουν πλέον αυτοκινητόδρομοι. Πρέπει να το λάβουμε υπόψη αυτό. Ο στόχος, πάντως,  είναι σε τουριστικές περιοχές να ανοίξουμε νέα πρατήρια» τόνισε ο Ρομπέρτο Καραχάννας. 
Ο ίδιος ανέφερε ότι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους επενδύει η εταιρία είναι τα νέα καύσιμα, η γεωγραφική επέκταση (σήμερα η ΒΡ έχει περίπου 750 πρατήρια) αλλά και η αλλαγή της εταιρικής εικόνας. «Ήδη έχουμε σχεδιάσει νέο πρατήριο. Ο σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει χώρους όχι  μόνο για καύσιμα αλλά και για υπηρεσίες» τόνισε ο κ. Καραχάννας και σημείωσε ότι με τη  νέα  γενιά καυσίμων η εταιρία δίνει έμφαση στη διαφοροποίηση από τον ανταγωνισμό. 
Τα νέα καύσιμα
Τα νέα καύσιμα με τεχνολογία Active που προήλθαν μετά από 50.000 ώρες δοκιμών σε κινητήρες και οχήματα, κάτι που ισοδυναμεί με περισσότερα από πέντε χρόνια αδιάκοπης οδήγησης , ενώ υποβλήθηκαν σε 110 διαφορετικές μεθόδους δοκιμών. Μάλιστα θα αντικαταστήσουν όλη την υφιστάμενη γκάμα προϊόντων της ΒΡ. Δηλαδή όλα πλέον τα καύσιμα που θα πωλούνται από τα πρατήρια της εταιρίας θα είναι με την τεχνολογία Active. Όπως διευκρίνισε ο κ. Καραχάννας η νέα γενιά καυσίμων Active θα προσφερθεί στην ίδια τιμή με τα κλασικά, καθώς το αυξημένο κόστος παραγωγής των νέων καυσίμων θα απορροφηθεί από τον όμιλο. Παράλληλα τόνισε ότι αυτά τα καύσιμα έχουν και θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, μέσω περισσότερης διάρκειας, λιγότερων ρύπων και μεγαλύτερης καθαρότητας.
Όπως σημείωσε ο κ. Καραχάννας «τα κοινά καύσιμα μπορεί να προκαλέσουν τη συσσώρευση βρωμιάς στον κινητήρα κάνοντας τον να λειτουργεί λιγότερα ομαλά, να «μην τραβάει».
Αξίζει να επισημανθεί ότι το ΒΡ Ultimate Diesel με τεχνολογία ACTIVE, όπως αναφέρθηκε, μπορεί να προσφέρει μέχρι και 61 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα ενώ η BP Ultimate Unleaded 100 μέχρι και 46 χλμ. περισσότερα ανά γέμισμα, σε σύγκριση με τα κοινά καύσιμα.
Επιπλέον, με συνεχή χρήση, όλα τα καύσιμα BP με τεχνολογία Active βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων να χρειαστεί το αυτοκίνητό σας συντήρηση εκτός προγράμματος.
Τα καύσιμα με τεχνολογία Active διατίθενται ήδη στην Ισπανία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελβετία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία, το Λουξεμβούργο, τη Γερμανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νότιο Αφρική, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 11:11 - 11 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.