ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υδρογονάνθρακες: Έπεσαν υπογραφές για τα τρία «οικόπεδα» στη Δυτική Ελλάδα

12:59 - 25 Μαϊ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Υδρογονάνθρακες: Έπεσαν υπογραφές για τα τρία «οικόπεδα» στη Δυτική Ελλάδα
Υπογράφηκαν το πρωί της Πέμπτης οι συμβάσεις για τα τρία «οικόπεδα» στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα γίνουν έρευνες για υδρογονάνθρακες.

Ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης υπέγραψαν τη σύμβαση για την παραχώρηση των περιοχών 'Αρτα - Πρέβεζα και Βορειοδυτική Πελοπόννησος, ενώ ακολούθησε η υπογραφή της σύμβασης με τον πρόεδρο της Energean, Μαθιό Ρήγα, για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

a1

Όλες οι συμβάσεις θα κατατεθούν προς κύρωση στη Βουλή, ενώ όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης θα ακολουθήσει (μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο) η υπογραφή της σύμβασης για την παραχώρηση του μπλοκ 2 στο Ιόνιο (δυτικά της Κέρκυρας) στην κοινοπραξία ΕΛΠΕ - Total και Edison και του μπλοκ 10 (Κυπαρισσιακός κόλπος) στα ΕΛΠΕ.

 a2

"Με την υπογραφή των συμβάσεων σηματοδοτείται η έναρξη των ερευνών για εντοπισμό και αξιοποίηση υδρογονανθράκων. Τηρήσαμε με ευλάβεια όλα τα προαπαιτούμενα, εξετάσαμε τις περιβαλοντικές παραμέτρους, έχουμε στρατηγικές μελέτες περιβαλοντικών επιπτώσεων για όλες τις περιοχές. Επιδιώκουμε να εκμεταλλευθούμε τις εγχώριες πηγές ενέργειας με βασική προυπόθεση την προστασία του περιβάλλοντος, που αποτελεί θεμέλιο λίθο της πολιτικής μας", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Σταθάκης.

 a3

Ο κ. Σταθάκης πρόσθεσε ακόμα πως το ενδιαφέρον ξένων εταιρειών  αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία και πιστοποίηση του διεθνούς ενδιαφέροντος για τα δυνητικά ελληνικά κοιτάσματα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:35 - 25 Μαϊ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.