ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκούφιας: Διαμόρφωση και καθαρισμοί στα 324 χλμ. του ΤΑΡ

08:57 - 05 Ιουλ 2017 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Σκούφιας: Διαμόρφωση και καθαρισμοί στα 324 χλμ. του ΤΑΡ
Τα 324 χλμ. της όδευσης του αγωγού ΤΑΡ από τα συνολικά 550 στην Ελλάδα έχουν ήδη καθαριστεί και διαμορφωθεί, ενώ περισσότεροι από 3.100 άνθρωποι ήδη εργάζονται στο έργο. Αυτό τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδος του ΤΑΡ, κ. Rikard Scoufias, που εκπροσώπησε τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP AG), στην 21η Στρογγυλή Τράπεζα με την Ελληνική Κυβέρνηση «Η Ευρώπη Αποσυντίθεται, η Ελλάδα Αποδεσμεύεται. Ανταλλαγή σκέψεων με παγκόσμιους ηγέτες» που οργανώνεται κάθε χρόνο στην Αθήνα από το περιοδικό The Economist.
Ο κ. Scoufias τόνισε την έγκαιρη και αποτελεσματική πρόοδο που σημειώνουν οι κατασκευαστικές εργασίες στην Ελλάδα, τη  μεγαλύτερη περιοχή που καλύπτει το έργο από τις τρεις χώρες που το φιλοξενούν, με 550 χλμ. από τα συνολικά 878 χλμ. του αγωγού.
 
Ο Γενικός Διευθύντης του ΤΑΡ για την Ελλάδα μίλησε τη 2η μέρα των εργασιών του συνεδρίου στο πλαίσιο της ενεργειακής ενότητας με τίτλο «Ενεργειακά έργα υπό εκτέλεση», έπειτα από τα σχόλια του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη, ο οποίος αναφέρθηκε στον ΤΑΡ ως ένα από τα σημαντικότερα έργα που υλοποιούνται στη χώρα, και ως παράδειγμα του επιπέδου διεθνών επενδύσεων που προσελκύει η Ελλάδα.
 
Συνεργασία, Ασφάλεια και Μεγιστοποίηση των Ευκαιριών είναι τα σημεία που διέκρινε ο κ. Scoufias ως τους βασικούς παράγοντες αυτής της επιτυχημένης πορείας. Συνεργασία με τοπικές, περιφεριακές κές και εθνικές αρχές, βασισμένη σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, σεβασμό και επικοινωνία· ασφάλεια, η οποία παραμένει η Νο1 αταλάντευτη προτεραιότητα του ΤΑΡ – γεγονός που αποτυπώνεται στο ιστορικό του έργου μέχρι σήμερα· και μεγιστοποίηση των ευκαιριών να προαχθούν περαιτέρω οι στρατηγικοί στόχοι της ΕΕ για ενεργειακή διαφοροποίηση και ασφάλεια, τους οποίους ο ΤΑΡ εκπληρώνει.
 
Ο Rikard Scoufias ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στο εκτεταμένο πρόγραμμα κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων συνολικού ύψους €32 εκατ. που ο ΤΑΡ υλοποποεί εθελοντικά στις κοινότητες από όπου διέρχεται ο αγωγός στη Βόρειο Ελλάδα. Μέρος αυτού αποτελεί και η επένδυση €9 εκατ. για την αναβάθμιση του στόλου οχημάτων κοινής ωφελείας στην περιοχή, η οποία ανακοινώθηκε πρόσφατα.
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 09:05 - 05 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.