ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρεις αναπτυξιακές κινήσεις στην Ενέργεια ετοιμάζει η Μυτιληναίος Κύριο

13:58 - 07 Φεβ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Τρεις αναπτυξιακές κινήσεις στην Ενέργεια ετοιμάζει η Μυτιληναίος
Στην ετήσια συνάντηση που είχε η διοίκηση της Μυτιληναίος με αναλυτές και εκπροσώπους τραπεζών, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, προανήγγειλε τρεις σοβαρές αναπτυξιακές κινήσεις του Ομίλου στον ενεργειακό τομέα.

Οι τρεις αναπτυξιακές κινήσεις της «Μυτιληναίος» θα γίνουν στην ενέργεια και μάλιστα το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ωστόσο, πηγές της εταιρείας αναφέρουν πως στην ομιλία του ο κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν αναφέρθηκε λεπτομερώς.

Εκτιμήσεις, ωστόσο, θέλουν η μία κίνηση να αφορά σε μία πρόταση, εναλλακτική σε σχέση με τις δρομολογούμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την πώληση των τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, μέσω της διαδικασίας του market test.

Στην ομιλία του ο κ. Μυτιληναίος μίλησε, σύμφωνα με πληροφορίες και για τη χρονιά που πέρασε χαρακτηρίζοντάς την «πολύ καλή» για τον Όμιλο Μυτιληναίου.

Σύμφωνα με πηγές, τόνισε ότι το πρόγραμμα μετασχηματισμού του ομίλου βελτίωσε τα φορολογικά και χρηματοοικονομικά, τον τρόπο λειτουργίας και την εταιρική διακυβέρνηση, καθώς δημιούργησε ένα κρίσιμο μέγεθος. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι τώρα πρέπει η εταιρία να υλοποιήσει τα σχέδιά της για το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Μυτιληναίος είχε μιλήσει στα τέλη του 2016 για το πρόγραμμα μετασχηματισμού και παρότι είναι προσεκτικός με τα νούμερα, έθεσε σχετικούς στόχους. Τα μεγέθη ήταν πολύ καλύτερα σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις, υποστήριξε, απευθυνόμενος στους αναλυτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για το 2017 οι πωλήσεις κλείνουν στο 1,3 δισ. ευρώ, τα EBITDA στα 300 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 150 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.