ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μυτιληναιος: Νέα επένδυση 300 εκατ. στον χώρο της ενέργειας

14:57 - 03 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Μυτιληναιος: Νέα επένδυση 300 εκατ. στον χώρο της ενέργειας
Τη δεύτερη, εκ των τριών, μεγάλη κίνηση στον ενεργειακό τομέα εξήγγειλε η Μυτιληναιος, από το βήμα του 3ου οικονομικού φόρουμ των Δελφών, δια στόματος του Γενικού Διευθυντής της Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου, Ντίνου Μπερνουμπή.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπερνουμπής ανακοίνωσε πως χθες η Μυτιληναίος κατέθεσε αίτηση στη ΡΑΕ για λήψη άδειας παραγωγής σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο ισχύος 650 MW και τόπο κατασκευής το Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας

Ο Γενικός Διευθυντής της Protergia του Ομίλου Μυτιληναίου δήλωσε χαρακτηριστικά ότι το ύψος της επένδυσης θα φτάσει τα 300 εκατ. ευρώ, ενώ ο σταθμός θα έχει αεριοστρόβιλο υπερσύγχρονης τεχνολογίας class, με θερμική απόδοση μεγαλύτερη από 63%.

Το έργο θα κατασκευαστεί από τον τομέα έργων EPC - ΜΕΤΚΑ και μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργεί το 2020.

Με δεδομένη την εξαιρετικά υψηλή απόδοσή του (63%) αλλά και την ολοένα μεγαλύτερη αποκλιμάκωση των τιμών του φυσικού αερίου, η νέα μονάδα αναμένεται να αποτελέσει μονάδα βάσης για το ηλεκτρικό σύστημα της χώρας σε τρία χρόνια όταν και θα ξεκινήσει να λειτουργεί.

Με τη νέα μονάδα η Μυτιληναίος θα αυξήσει την εγκατεστημένη ισχύ της στην ελληνική αγορά ηλεκτρισμού πάνω από τα 2.000 MW καθώς ήδη διαθέτει 1200 μεγαβάτ μονάδων φυσικού αερίου και 200 MW ΑΠΕ.

Υπενθιμίζεται ότι η σημερινή ανακοίνωση έρχεται λίγο διάστημα μετά την κατάθεση πρότασης εκ μέρους της εταιρείας για αναβάθμιση του ΑΗΣ Αμύνταιου, ενώ το τρίτο βήμα του ενεργειακού σχεδιασμού της εταιρείας θα ανακοινωθεί πριν το καλοκαίρι. Το συνολικό ύψος των επενδύσεων αναμένεται να φθάσει το 1 δισ. ευρώ.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:00 - 03 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.