ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΡ: Συναντήσεις για την προστασία του Πάρκου Φιλίππων

17:22 - 24 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΤΑΡ: Συναντήσεις για την προστασία του Πάρκου Φιλίππων
Ενημέρωση σε φορείς των Φίλιππων Καβάλας παρείχε τεχνικό κλιμάκιο από τον αγωγό ΤΑΡ στο φόντο αντιδράσεων που καταγράφονται στην περιοχή λόγω της διέλευσης του στρατηγικής σημασίας για την ενεργρειακή ασφάλεια της χώρας και της ΕΕ αγωγού. Πιο συγκεκριμένα η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους» την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στα γραφεία του οργανισμού στην Καβάλα συνάντησε τους επικεφαλής τεχνικούς του έργου του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP).

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση αυτή διοργανώθηκε σε συνεργασία με τον κ. Σπύρο Νάκο, Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του TAP για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, και συμμετείχαν οι τεχνικοί του TAP κ. Paul Murphy, Αναπληρωτής Διευθυντής Τεχνικού Σχεδιασμού, κ. Γιώργος Τσίρος, Επικεφαλής Μηχανικός, και κ. Κώστας Τσιρίκης, Επικεφαλής Αδειοδότησης. Από την πλευρά των “Οψόμεθα” συμμετείχαν επτά (7) μέλη με Περιβαλλοντική, Αρχαιολογική, Γεωπονική, Αρχιτεκτονική και Υδραυλική εξειδίκευση.

Όπως αναφέρεται τα στελέχη του ΤΑΡ παρουσίασαν στην ομάδα την ιστορία του αγωγού στο πλαίσιο της ελληνικής επικράτειας, καθώς και τη διαδικασία της όδευσής του, ενώ επικεντρώθηκαν στην παρουσίαση επτά σημαντικών προβληματισμών που ανέκυψαν κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την όδευση του αγωγού από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων. Συμφωνήθηκε, δε, να επαναληφθεί η συνάντηση με πιο συγκεκριμένα θέματα και προτάσεις που θα φέρουν στον τραπέζι οι “Οψόμεθα εις Φιλίππους”.

«Σε ό,τι αφορά το ενεργειακό έργο που πραγματοποιεί ο TAP σε ένα τόσο ευαίσθητο αγροτοπεριβαλλοντικό, πολιτισμικό και ανθρωπογεωγραφικό πλαίσιο υψηλής αγροτικής παραγωγής, είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε, οι τοπικοί ερευνητικοί και αναπτυξιακοί φορείς, σε βάθος τα αποτελέσματα μιας τέτοιας διέλευσης. Προτεραιότητα είναι η συνέργεια με την εταιρία, έτσι ώστε να παρακολουθείται, να διαφυλάσσεται και να αναβαθμίζεται το φυσικό, οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον του Πάρκου Φιλίππων, καθώς και να ενεργοποιούνται συνεχώς δράσεις κοινής ωφέλειας μέσα από το Τμήμα Κοινωνικής Εταιρικής Ευθύνης του TAP» τόνισε ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Ομάδας, κ. Χαράλαμπος Τσουρουκίδης.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 24 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.