ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο... επεισόδιο στο σίριαλ ΔΕΣΦΑ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές το ΤΑΙΠΕΔ Κύριο

17:39 - 29 Μαρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Νέο... επεισόδιο στο σίριαλ ΔΕΣΦΑ: Ζητά βελτιωμένες προσφορές το ΤΑΙΠΕΔ
To διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ κάλεσε τους δύο διεκδικητές για την εξαγορά του 66% του ΔΕΣΦΑ να βελτιώσουν τα αρχικώς προσφερόμενα τιμήματα. Έτσι, o προτιμητέος επενδυτής θα κριθεί μέσα από έναν νέο γύρο βελτιωμένων προσφορών.

Το Ταμείο προχώρησε στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών που είχαν υποβάλει οι δύο κοινοπραξίες στις 16 Φεβρουαρίου και έκρινε πως πρέπει να κατατεθούν νέες βελτιωμένες προτάσεις.

Πηγές του ΤΑΙΠΕΔ διευκρινίζουν πως οι προσφορές ήταν πολύ καλές και ο λόγος που ζήτησε νέες προσφορές είναι το γεγονός ότι το ποσό που πρότειναν τα δύο σχήματα ήταν πολύ κοντά.

“Πάνω από τη Socar το τίμημα για ΔΕΣΦΑ, κοντά στο μέσο όρο των αξιολογητών”, αναφέρει χαρακτηριστικά πηγή, δηλαδή οι προσφορές ξεπερνούν τα 400 εκ. ευρώ.

Στον διαγωνισμό συμμετέχει η κοινοπραξία των Snam, Enagas και Fluxys, οι οποίοι είναι επίσης μέτοχοι του TAP, όπως επίσης και το κοινοπρακτικό σχήμα της Reganosa, της Transgaz και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη (EBRD).

Σε ό,τι αφορά το 66% του μετοχικού κεφαλαίου του Διαχειριστή που διατίθεται προς πώληση, 31% είναι η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% των ΕΛΠΕ.

Στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τις 16 Φεβρουαρίου, το Ταμείο αξιολόγησε ενδελεχώς όλες τις τεχνικές παραμέτρους των φακέλων των υποψηφίων, εξετάζοντας μάλιστα κάθε συμμετέχοντα ξεχωριστά από τα δύο κοινοπρακτικά σχήματα, δηλαδή συνολικά έξι εταιρείες. Κι αυτό γιατί ο στόχος του είναι να αποκλείσει τον ενδεχόμενο οποιασδήποτε μελλοντικής εμπλοκής, η οποία θα μπορούσε να δημιουργούσε προβλήματα στην ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:32 - 29 Μαρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.