ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έτοιμη να κατεβάσει το διακόπτη η ΓΕΝΟΠ

13:52 - 13 Απρ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Έτοιμη να κατεβάσει το διακόπτη η ΓΕΝΟΠ
Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες προσανατολίζεται η ΓΕΝΟΠ, αντιδρώντας στην πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη και την Φλώρινα.

Η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου συνεδριάζει την ερχόμενη Δευτέρα για να αποφασίσει τον χρόνο έναρξης των κινητοποιήσεων, που συνδέεται με τον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή, όπως ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Αδαμίδης.

Ερωτηθείς εάν οι κινητοποιήσεις θα έχουν επιπτώσεις στην επάρκεια ηλεκτροδότησης ο κ. Αδαμίδης απάντησε ότι η ΓΕΝΟΠ θα διαθέσει το προσωπικό ασφαλείας που της αναλογεί, (καθώς στην αγορά δεν συμμετέχουν μόνο οι μονάδες της ΔΕΗ αλλά και ιδιώτες παραγωγοί) όπως και ότι η διασφάλιση της επάρκειας είναι αρμοδιότητα των φορέων της αγοράς και όχι της Ομοσπονδίας.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συμβολική κατάληψη στον ΑΗΣ Μεγαλόπολης όπου από το βράδυ της Κυριακής θα ξεκινήσουν στάσεις εργασίας διάρκειας μίας ώρας σε κάθε βάρδια.

Το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών περιλαμβάνει ρήτρα διασφάλισης των θέσεων εργασίας όσων μετακινηθούν στις μονάδες υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς για διάστημα έξι ετών.

Προς πώληση τίθενται οι μονάδες 3 και 4 της Μεγαλόπολης, η μονάδα της Φλώρινας και η άδεια για κατασκευή δεύτερης μονάδας στον τοπικό σταθμό μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των λιγνιτωρυχείων που τις τροφοδοτούν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.