ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Τρύπα» ύψους €50 εκατ. στους λογαριασμούς ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ

10:53 - 14 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
«Τρύπα» ύψους €50 εκατ. στους λογαριασμούς ΔΕΗ από τα ΕΛΤΑ
Μεγαλύτερη από τις αρχικές εκτιμήσεις είναι τελικά η τρύπα που έχει δημιουργηθεί από τη μη απόδοση των χρημάτων πληρωμένων λογαριασμών από τα ΕΛΤΑ. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ενέργειας, το ποσό ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ, από 20 εκατ. Ευρώ που είχε αρχικώς υπολογιστεί.

Για την υπόθεση εξετάζονται κυρώσεις από την πλευρά του ρυθμιστή της αγοράς ενέργειας και δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν άμεσα ακροάσεις. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα, η ΡΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση που περιλάμβανε πέντε συστάσεις για άμεση αποκατάσταση του προβλήματος, χωρίς να χρειάζεται να εμπλακούν καταναλωτές. Ωστόσο η ΔΕΗ απάντησε ότι είναι αδύνατο να λυθεί το θέμα για τους εκείνους τους πελάτες για τους οποίους το σύστημα ΔΙΑΣ καθυστερεί να παραδώσει τα αρχεία στη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τη ΔΕΗ, με την προσκόμιση απόδειξης πληρωμής μέσω ΕΛΤΑ στα καταστήματά της, το θέμα ταχτοποιείται για όσους καταναλωτές έχουν πληρώσει με αυτό τον τρόπο, οπότε αφενός δεν γίνεται διπλή χρέωση και αφετέρου διατηρείται η έκπτωση συνεπείας 15%, η οποία εμφανίζεται στον επόμενο λογαριασμό. Όπως αναφέρει η εταιρεία, προτείνεται στους καταναλωτές  να πληρώνουν τους λογαριασμούς τους «ηλεκτρονικά μέσω της εφαρμογής e-pos, ΧΩΡΙΣ ΧΡΕΩΣΗ, και βέβαια με απόλυτη σιγουριά και χωρίς καμιά ταλαιπωρία και απώλεια χρόνου».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.