ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φυσικό αέριο, επέκταση δικτύου κι εξωστρέφεια το πλάνο της Coral Κύριο

11:31 - 15 Μαϊ 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Φυσικό αέριο, επέκταση δικτύου κι εξωστρέφεια το πλάνο της Coral
Επενδύσεις, επέκταση στη διεθνή κι εγχώρια αγορά αλλά και τόνωση του τζίρου των σημείων πώλησης έχει η ατζέντα της Coral, θυγατρικής της Motor Oil, που χτες ξεκίνησε να βλέπει το ομόλογό της να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Έτσι όπως ανέφερε η διοίκηση της εταιρίας κατά την πανηγυρική χτεσινή είσοδο στο ΧΑ των ομολόγων τα επόμενα χρόνια η εταιρεία με τα πρατήρια Shell  διεκδικεί το μερίδιο αγοράς να ανέλθει στο 27%  από 23%.

Όπως είπε  ο γενικός διευθυντής της Coral κ. Γιώργος Χατζόπουλος τα πρατήρια τους  εμφανίζουν αυξημένο τζίρο κατά 50% σε σχέση με το μέσο πρατήριο της αγοράς. Ο συνολικός αριθμός των  πρατηρίων ανέρχεται σε 730 εκ των οποίων  τα 308  είναι εταιρικά και τα υπόλοιπα  430 είναι  συνεργαζόμενα κι αντιπροσωπεύουν το 155 των συνολικών σημείων πώλησης.

Μάλιστα προωθείται η επέκταση των σημείων σε άλλα 8 με επενδύσεις ύψους  34,5 εκατ. Τα 4  θα γίνουν στην Ιόνια  Οδό τα υπόλοιπα 2 στην Κρήτη και δύο στην Αττική. Παράλληλα η εταιρία επενδύει στην εξωστρέφεια. Στα Βαλκάνια κατασκευάζει  2 νέα  πρατήρια στη Σερβία  και 3 στο  Βελιγράδι. Επίσης η  Coral έχει  παρουσία στη Κύπρο  καθώς διαθέτει 31 πρατήρια και το μερίδιο αγοράς της  διαμορφώνεται σήμερα στο 15%   το οποίο εκτιμάται ότι θα  ανέβει στο 18%.  Πάντως η Coral έχει το δικαίωμα να επεκταθεί με το σήμα  της  Shell στα  Σκόπια  και στην Αλβανία. Η διοίκηση της εταιρείας  προσδοκά  ότι τα πρατήρια της θα αυξήσουν  το τζίρο του  και από  τα άλλα προϊόντα που διαθέτουν  τα πρατήρια τους  τα επόμενα  χρόνια.

Σε ημερήσια  βάση τα πρατήρια πραγματοποιούν  220.000 ηλεκτρονικές συναλλαγές και η πελατειακή τους βάση  ξεπερνά τους 830.000 καταναλωτές.

Επιπλέον η εταιρία ποντάρει στα νέα καύσιμα έχοντας στο χαρτοφυλάκιο της την άδεια πώλησης φυσικού αερίου και μέχρι σήμερα  έχει δύο ισχυρούς πελάτες ενώ ετοιμάζεται  να κάνει άνοιγμα στη λιανική αγορά.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.