ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους και εγχώριους επενδυτές για τον όμιλο Μυτιληναίο Κύριο

17:00 - 30 Νοε 2018 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Ψήφος εμπιστοσύνης από ξένους και εγχώριους επενδυτές για τον όμιλο Μυτιληναίο
Επιδοκίμασαν την χθεσινή εταιρική παρουσίαση του ομίλου Μυτιληναίου στην Ενωση Θεσμικών Επενδυτών το σύνολο των ξένων και εγχωρίων επενδυτικών οίκων, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης με τις χρηματιστηριακές τους εκθέσεις-αναλύσεις.

Ειδικότερα ο ξένος οίκος Wood μιλά για θετική ανατροφοδότηση των οικονομικών στοιχείων και των εκτιμήσεων που παρέθεσε ο πρόεδρος του ομίλου Ευάγγελος Μυτιληναίος, χαρακτηρίζοντας το σχέδιο ανάπτυξης εξαιρετικό και με πίστη που ικανοποιεί τους επενδυτές. Γι αυτό το σκοπό ο ξένος οίκος  παραμένει αγοραστής για τον όμιλο Μυτιληναίου και υπογραμμίζει ότι η πρόσφατη πίεση στη μετοχή δεν συμβαδίζει με τις ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης του βιομηχανικού ομίλου.

Ο χρηματιστηριακός οίκος Axia, εκφράζεται θετικά για τις προοπτικές ανάπτυξης του ομίλου σημειώνοντας ότι ο πρόεδρος του φερώνυμου ομίλου παρείχε μία ενημερωμένη καθοδήγηση για την απόδοση της εταιρίας την διετία 2018-2019. Ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αύξηση της μερισματικής πολιτικής που ικανοποιεί τους επενδυτές-μετόχους.

Η Alpha Bank σε έκθεσή της υποστηρίζει ότι η λειτουργική κερδοφορία το 2019 για τον όμιλο θα είναι είναι ακόμη καλύτερη από το 2018 λόγω του ισχυρού δολαρίου, των χαμηλότερων τιμών στο πετρέλαιο Brent και της ευνοϊκής αντιστάθμισης που δημιουργείται. Η χρηματιστηριακή της τράπεζας δηλώνει ότι παραμένει αγοραστής για τη μετοχή της Mυτιληναίος.

Η Επενδυτική τράπεζα της Ελλάδος στην ανάλυσή της τονίζει την πρόθεση της διοίκησης Μυτιληναίου να αυξήσει τη μερισματική πολιτική το 2018 σε 0,36 ευρώ από 0,32 ευρώ και αναφέρεται στις αισιόδοξες προοπτικές για το 2019 που παρέθεσε ο πρόεδρος της εταιρίας.

Η χρηματιστηριακή θυγατρική της τράπεζας Πειραιώς με τη σειρά της αναφέρεται με εκτενή ανάλυση για την παρουσία των προοπτικών του ομίλου Μυτιληναίου. Χαρακτηριστικά αναφέρεται στη μείωση του δανεισμού του ομίλου αλλά και τα μεγάλα έργα που ξεκινά ο όμιλος σε Λιβύη και Γκάνα.

Ανέστης Ντόκας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.