ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΕΗ: Ναυάγησαν οι διαπραγματεύσεις για Bobov Dol ;

11:31 - 09 Μαϊ 2007 | ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Την ακύρωση της εξαγοράς του εργοστασίου ηλεκτρικής ενέργειας Bobov Dol στη Βουλγαρία από τη ΔΕΗ αποφάσισε η αρχή ιδιωτικοποίησης της χώρας, καθώς οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις δεν απέδωσαν καρπούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ αναφέρει ότι υπήρξε ενημέρωση από την Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων της Βουλγαρίας στις 8 Μαΐου 2007, για μια απόφαση επικαλούμενη τον τερματισμό της διαδικασίας ιδιωτικοποίησης του θερμοηλεκτρικού σταθμού Bobov Dol, όπου η ΔΕΗ έχει ανακηρυχθεί προτιμώμενος επενδυτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η  ΔΕΗ θα μελετήσει την απόφαση της Αρχής Ιδιωτικοποιήσεων, μόλις αυτή της κοινοποιηθεί».

«Ανεξάρτητα από τα πιο πάνω, η ΔΕΗ έχει ήδη προσκληθεί σε συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας, η οποία είχε προκαθορισθεί μέσω της διπλωματικής οδού για την 21η Μαΐου 2007. Πρόθεση της ΔΕΗ είναι η συνάντηση αυτή να εξομαλύνει το δρόμο για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων για την εξαγορά του Bobov Dol», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΕΗ είχε καταθέσει την υψηλότερη προσφορά - ύψους 105,2 εκατ. ευρώ σε μετρητά και επενδύσεις - για το εργοστάσιο αλλά η ιδιωτικοποίηση διεκόπη πέρυσι, με το αιτιολογικό ότι η τιμή ήταν πολύ χαμηλή.

Τα εμπόδια στις διαπραγματεύσεις, που «κόστισαν» στη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης τουλάχιστον τέσσερις παρατάσεις, εντοπίζονταν κυρίως σε θέματα που άπτονταν της προστασίας του περιβάλλοντος και της προμήθειας λιγνίτη.

Σημειώνεται ότι ο σταθμός Bobov Dol παράγει 8 εκατ. κιλοβατώρες ηλεκτρικού ρεύματος ημερησίως ή 2,7 δισ. κιλοβατώρες το χρόνο.

Aντιγόνη Aυγεροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.